Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Како савладати УМОР КОЖЕ после зиме: 8 једноставних савета козметичара

Ово су савети који ће вам помоћи да се кожа лица после тешког теста зими обнови и на најбољи начин припреми за долазак дуго очекиваног пролећа.

1676761185_1673359760_profimedia-0538465997.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Наша кожа увек оштро реагује на промену годишњих доба и у тим тренуцима доживљава прави стрес. Тако зими постаје осетљивији и рањивији због спољашњих утицаја - хладног сувог ваздуха, мраза, сунца, промена температуре и грејања. Стога уопште не чуди што се почетком пролећа сви неизбежно суочавамо са сувоћом, повећаном осетљивошћу, љуштењем и земљано-сивим теном. А онда се на сву ову "величанственост" додаје пролећна пигментација заједно са пегама...

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Како помоћи кожи да се избори са последицама зиме и уђе у дуго очекивану пролећно-летњу сезону „у пуној одећи“?

Да бисмо то урадили, постављамо правило да се бринемо о кожи и споља и изнутра. На крају крајева, то је лице које у великој мери одражава стање нашег здравља и процесе који се дешавају у телу. Због тога је веома важно прилагодити дневну рутину, оставити довољно времена за спавање, не заборавите на шетњу и умерену физичку активност.

Пролећне процедуре неге могу бити усмерене на обнављање и подмлађивање коже. Управо у рано пролеће, када нема врућина, најбоље је заказати хемијски пилинг, ласерске процедуре и ињекције.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

Не заборавите на УВ заштиту. Пролећно сунце може изгледати нежно и нежно, али ово је веома варљиво. Желимо да што брже надокнадимо недостатак витамина Д и чешће излажемо лице сунцу, али је боље да то урадите након наношења СПФ 30-50 производа на кожу.

А сада запамтите основна правила неге коже у рано пролеће:

  • Нежно чистимо кожу: користимо само нежне производе без алкохола и агресивних киселина.
  • Нежно очистите горњи слој епидермиса, немојте злоупотребљавати кућне пилинге и пилинге.
  • Укидамо густе зимске масне креме и замењујемо их хидратантним кремама.
  • Да бисмо елиминисали пигментацију, бирамо креме за избељивање.
  • Пре изласка обавезно нанесите крему за сунчање: ултраљубичасто и рано пролеће могу негативно да утичу на нашу кожу.
  • Да бисмо уједначили тон коже и исправили модрице испод очију, користимо коректоре и ББ креме.
  • Пијемо довољно течности, редовно проветравамо просторије и користимо овлаживаче ваздуха.
  • Не заборавите на уравнотежену исхрану: у исхрану додајте сезонско поврће и воће, влакна, здраве протеине и масти (Омега-3, МЦТ уље).

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas