Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
боре

Како СПАВАЊЕ И КРЕМЕ СА СПФ заиста утичу на стварање бора?

Иако је старење и "гужвање" коже природан процес, предузимањем одређених радњи можете га успорити.

1646404484_boreikoya.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Како старимо, кожа природно губи влагу, еластин и колаген, што доводи до стањивања, опуштања и стварања бора. И док је старење природно и нешто што треба прихватити, то не значи да не можемо да побољшамо текстуру, еластичност и сјај коже и обезбедимо јој да што дуже буде глатка.

Спавање

Сан игра виталну улогу у нашем здрављу, а довољно одмора је од суштинског значаја да би се нашим ћелијама коже омогућило време да се регенеришу. То се зове beauty sleep са добрим разлогом.

„Када не спавате довољно, тело производи вишак кортизола, хормона који разграђује ћелије коже“, каже Алис Хеншо стручњакиња за кожу. „Довољно се одмарајте и производићете више HGH (хуманог хормона раста), који помаже кожи да остане дебља, „еластичнија“ и мање је вероватно да ће се борати.

Она је додала: „Када се ради о спавању, такође помаже да спавате на леђима, јер спавање у одређеним положајима из ноћи у ноћ може довести до стварања линија спавања и бора.

„Спавање на боку повећава боре на образима и бради, док спавање лицем надоле ствара намрштене обрве. Да бисте смањили стварање бора спавајте на леђима.'

Прочитајте још: БОБ или ЛОБ ФРИЗУРА за ОКРУГЛО ЛИЦЕ? Једна ће вам посебно ласкати

Фото: Пинтерест

Заштита од сунца

Важно је запамтити да сваки дан останете заштићени од штетних сунчевих зрака, чак и у облачним данима. СПФ ће вам помоћи да се заштитите од загађених честица животне околине, пега од сунца, хиперпигментације и бора.

„Излагање сунцу је најчешћи узрок оштећења коже и бора. УВ зраци подстичу стварање слободних радикала у кожи, који оштећују влакна еластина у кожи и доприносе борању и раку коже“, објашњава Алис.

„Ако излазите на сунце, требало би да носите шешир и СПФ 50 УВА и УВБ. Не само да ће вас заштитити од рака коже, већ ће у исто време помоћи и у спречавању бора.'

Бонус видео:

 

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas