Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На ове детаље обратите пажњу када купујете ФАРМЕРКЕ: Који модели визуелно вама могу најбоље да стоје

Данас је овај одевни предмет постао универзалан и део сваког ормара

1657894525_jeans-g84a3f116c_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако их правилно упарите, фармерке се могу носити и у позоришту или на пословном састанку. Међутим, пронаћи прави модел — онај који ће сакрити несавршености и истаћи најбоље делове тела, много је тежи задатак.

Прочитајте још: Како препознати козметику ТЕСТИРАНУ НА ЖИВОТИЊАМА: Све што треба да знате, а ово су симболи које треба да тражите

Приликом следеће куповине фармерки, обратите пажњу на овде детаље како би били сигурни да ће вам оне што дуже трајати. 

1. Величина

Немојте журити да вратите фармерке које су вам преуске на вешалицу. Ствар је у томе што се фармерке растежу и зато ће после неког времена постати за око пола величине веће. Линија струка и горњи доњи део ће бити први део који ће се растегнути јер имају највећи притисак када се носе. У исто време, фармерке које су мало превише лабаве ускоро ће постати безобличне и лоше ће вам пристајати. Како да разликујете фармерке које ће пристајати вашем телу од оних које су вам премале? Седите на столицу у свлачионици, ако фармерке које испробавате стежу струк и отежавају кретање и дисање – премале су. Ако су само мало уске — честитамо, пронашли сте савршен модел!

2. Тканина

Прави тексас има карактеристично преплитање нити — оних чувених дијагоналних пруга. Спољашња страна фармерки треба да буде тамнија од унутрашњости. Чињеница је да су у тексасу обојене само основне нити које преовлађују споља, па је унутрашњост производа од тексаса светлија.

3. Дугмад и други елементи

Дугмад, заковице и друга опрема на фармеркама треба да буду од метала (обично месинга, бакра , алуминијума или никла). Метални делови су издржљивији и боље се слажу прилично грубим тексасом.

4. Петљке за каиш

Држачи служе да се каиш провуче кроз њих. По правилу, фармерке имају 5 омчи за каиш како би појас пружио максималну подршку. Ако на фармеркама има мање од 5 омчи за каиш, боље је да их не купујете јер каиш неће добро пристајати, што ће негативно утицати на удобност и укупан изглед. 

5. Величина џепова

Задњи џепови треба да буду пропорционални величини кукова, иначе могу покварити изглед тела. Ако имате закривљене бокове, немојте се одлучити за фармерке са малим џеповима - оне ће нагласити све закривљене избочине. Мршавим девојкама се не препоручују велики џепови јер ће визуелно смањити задњицу.

6. Удаљеност између џепова

Превише простора између задњих џепова визуелно ће повећати кукове. И обрнуто - ако је премала, бокови ће изгледати мањи. Ова техника се може користити за визуелну корекцију облика тела. У другим случајевима, одлучите се за моделе чији џепови нису преблизу и нису превише удаљени.

7. Боја

Данас нам тржиште нуди тексас производе у различитим бојама. Када улазите у продавницу, размислите за које сврхе су вам потребне нове фармерке. Ако тражите пар који се може носити и на послу и на званичном догађају, идите на тамне нијансе. Према  стилистима , увек изгледају елегантније и донекле подсећају на панталоне. Ако вам требају фармерке за сваки дан, дајте предност индиго варијацијама.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas