Oglas
· · Komentari: 0

Najbolji načini da uklonite NAUSNICE: Saveti koji vam mogu pomoći da se otarasite neželjenih dlaka

Tehnike za skidanje nausnica koje su se pokazale kao najdelotvornije

1688720305_profimedia-0315419554.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Sve žene imaju dlake na licu, čak i super-kul slavne dame. Mi smo bića prekrivena zaštitnim slojem dlačica i nema potrebe da se stidimo zbog toga, šta god nam prolazilo kroz glavu dok se gledamo u svoje uveličavajuće ogledalo. Ipak, ako niste željne da vam lice bude pokriveno paperjem poput breskve – to je sasvim u redu. Postoje bezbedni i efikasni načni da uklonite svoje nausnice.

Najbolji načini za uklanjanje nausnica

Pinceta

Pinceta je najlakši i najjeftiniji metod, ali njegova je mana jedna: deluje samo ako uklanjate nekoliko dlačica sa lica. Ukoliko treba da zahvatite veće područje moraćete da se opredelite za nekid rugi metod.

Krema za depilaciju

Krema za depilaciju je jak alkalni proizvod koji slabi dlaku tako da se ona lako uklanja iz  korena. Ceo proces traje od pet do 10 minuta, u zavisnosti od teksture dlačica i formule proizvoda.

Iako su depilacione kreme odličan izbor za celo telo, kada radite na licu morate  biti pažljive sa iziborom proizvoda.  Kreme često sadrže jake hemikalije i mogu izgoreti ili iziritirati vašu kožu. Zato, najpre proverite kako reagujete na kremu, a potom pristupite uklanjanju nausnica.

Dermaplaning

Verovali ili ne, dermaplaning je zapravo verzija brijanja lica koja uključuje uklanjanje gornjeg sloja kože (i dlaka zajedno sa njim) pomoću malog skalpela za piling. Rezultati traju oko dve nedelje. Ipak, ovo je prilično snažan piling pa budite spremne da pažljivo negujete svoju kožu posle tretmana ako se odlučite za ovu opciju.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je odavno omiljena metoda za uklanjanje nausnica. Njeni rezultati traju dobre četiri nedelje, a sve što je potrebno je malo vrućeg voska (ili traka za depilaciju) i krema za hidrataciju nakon toga. Ipak, opet je neophodan oprez: depilacija voskom često izaziva crvenilo, iritaciju, a i bolna je.

Depilacija šećerom

Ako tražite tehniku koja je manje bolna i nežnija za kožu od depilacije voskom, možda biste želeli da razmislite o šugaringu. Postoje dve vrste šećera: pasta i gel. Oba se sastoje od prirodnih sastojaka kao što su limunov sok, šećer i voda, a obe vas ostavljaju bez dlaka do šest nedelja.

Uklanjanje nausnica koncem

Ovo je drevna metoda uklanjanja dlačica koja koristi kanap za precizno oblikovanje obrva i uklanjanje dlačica iznad usana. Brza je, ne koristi nikakve hemikalije i generalno je jeftina. Osim toga, rezultati mogu trajati do šest nedelja.

Lasersko uklanjanje nausnica

Lasersko uklanjanje nausnica koristi pulsno svetlo da onesposobi folikul dlake, što iskreno zvuči zastrašujuće, ali zaista nije. Lasersko uklanjanje je metoda trajnog smanjenja dlačica koja je bezbedna za upotrebu na licu, kao i na telu. Dlačica koja izrasta biće svaki put sve tanja i svetlija, tako da je primena na licu itekako efikasna.

Sesija elektrolize

Ova metoda ima najbolje rezultate i jedina je koja se smatra metodom trajnog uklanjanja dlačica. Koristeći električnu struju, kozmetičar skida dlaku po dlaku koristeći sondu ili elektrodu.

Brijanje

Dok se dermaplaning oslanja na manju oštricu, za brijanje se koristi klasičan brijač – ali postoji mnogo modernih opcija namenjenih posebno za ženska lica, odnosno za uklanjanje nausnica.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas