· · Коментари: 0
ОПАСНОСТ ПО ЗДРАВЉЕ

Немојте куповати ЈЕФТИНЕ КОПИЈЕ парфема јер садрже - УРИН И АНТИФРИЗ!

Копије познатих парфема са којима се сусрећемо на улицама представљају тржиште вредно седам милиона долара, али и велику опасност по наше здравље

1596702735_parfemi.png
Фото: Pixabay

Резултати истраживања спроведеног у Великој Британији и Ирској су шокантни - у бочицама лажних парфема под познатим маракама налазе се мириси који садрже урин, бактерије и антифриз!

Прочитајте још: Зашто СРПСКИ ТУРИСТИ бирају баш ОВО летовалиште? Луксуз, базен спа... а ТЕСТ НА КОРОНУ НЕ ТРЕБА

Прочитајте још: Направите фризуру за све прилике: Ту је савршена ПУНЂА

Опасност по здравље! Лоше копије парфема могу изазвати дерматитис!

Амерички модни магазин Harper's Bazaar годинама уназад бавио се разоткривањем лажних копија луксузних добара, али и парфема.

Прочитајте још: МАЊЕ ЈЕ ВИШЕ, како да са МИНИМАЛНО ШМИНКЕ постигнете оно што желите

- Урин се користи као стабилизатор pH вредности, а поред тога парфему даје привлачну боју. Јефтини су, а зарадом се финансира тероризам, препродаја дроге и трговина људима - наведено је у овом модном магазину.

Прочитајте још:  Да ли сте пробали јапанску методу УКЕИРЕРУ? Одлична је!

Наведени састојци посебно су опасни јер се наносе на осетљиве делове коже. Узрокују пецкање и иритације па чак и дерматитис.

Прочитајте још: Често прање косе, седе власи, фарбање: Шта је МИТ, а шта ИСТИНА?

Лажни парфеми могу се препознати по лабавим омотима целофана, танким кутијама и бар кодовима који се налазе на бочном делу паковања, уместо на полеђини кутије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.