Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Препознајте копију парфема: Пет главних разлика у односу на оригинал

Копију парфема некада није лако препознати, али уколико имате праве смернице бићете сигурни шта имате у рукама.

1630578296_safe-3635196_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да ли сте некад помислили да сте уместо оригиналног парфема добили његову копију? Многи парфеми су скупи, па се питамо зашто су копије толико јефтиније.

Зашто су копије парфема лоше?

Копије парфема моду да миришу слично као оригинали, али су или разблажене или се састоје од јефтинијих састојака. Не можемо да будемо сигурни шта се то тачно налази у њима. За производњу копија могу да се користе штетни састојци, неквалитетни алкохол, лако испарљиве хемикалије, вода лошег квалитета, алуминијум, арсен, антифриз...Такође, копије парфема садрже и берилијум и кадмијум, а често и ДЕХП (Бис(2-етилхексил) фталат). Као последице коришћења могу да се јаве разни кожни проблеми, попут  акни, осипа, очних инфекција, алергија...

Прочитајте још: Гламур овог пута долази из Венеције: ДОЛЧЕ И ГАБАНА представили предстојећу моду (ФОТО)

Како да препознамо копију парфема?

Уколико пажљиво погледамо паковање парфема на многима можемо да видимо да ли је копија.

Паковање

Већина оригинала има целофан и кутију у којој се налази парфем. Целофан треба да буде у потпуности затегнут око кутије. На кутији мора да буде уписано тачно име парфема, назим компаније и листа састојака, такође при дну кутије треба да се нађе и бар код.

Бочица

Уколико бочица има видљиве грешке, напрснућа и огреботине могли бисте да помислите да је у питању лажни парфем. Она такође треба да има исте податке као и на паковању, назив бренда, име мириса и серијске бројеве.

Затврач

Проверите изглед чепа односно затварача бочице,  да ли је правилан, да ли има украсе и како су они урађени? На лажним парфемима чеповима се не посвећује много пажње.

Прочитајте још: ГЛАМУР У СЕПТЕМБРУ! Деца славних кренула у гимназију, а школарина је као стан у Београду: За њих година кошта 76.000 ЕВРА! (ФОТО)

Цевчица спреја

Код новог парфема цевчица кроз коју треба да прође парфем је празна. Нови парфем мора да има празан ход. Потребно је притиснути спрејер два пута, како би се напунила цевчица и прснули парфем.

Течност парфема

Оригинална течност парфема треба да буде кристално чиста.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas