· · Коментари: 0
нега косе

Ових ШЕСТ ЗНАКОВА показују СТАРЕЊЕ косе: Ево како можете да јој помогнете

Шта урадити ако кожа главе и коса почну да старе?

1600240991_Depositphotos_407685410_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Бројним проблемима лепоте савремених жена додат је још један: старење власишта и косе није очигледно, али ипак је чињеница. Стручњаци познатог козметичког бренда Керастасе идентификовали су шест знакова старења, помоћу којих се може проценити стање косе према карактеристикама „старости“.

Ако приступите решавању проблема на свеобухватан начин, благовремено дијагностикујете проблем и одаберете одговарајуће производе за негу, тада нећете морати да бринете због старости косе.

Знаци старења коже и косе:

1. Сувоћа

Због хормоналних промена, процеси производње себума и обнављања ћелија се успоравају. Као резултат, кожа главе почиње да се љушти, сврби, а површина јој постаје неравна.

Прочитајте још: Чист тен и затегнуто лице: Доносимо вам рецепт за непревазиђену КИНЕСКУ МАСКУ

Фото: Депосит

2. Осетљивост

Како епидерм постаје тањи, а заштитне функције коже слабе, фактори околине - на пример, остаци од препарата, агресивно окружење - могу изазвати иритацију, болне сензације, јер власиште временом постаје рањивије.

3. Губитак еластичности

Смањење количине хијалуронске киселине и колагена које кожа производи, заједно са излагањем УВ зрачењу, може довести до губитка еластичности власишта. На кожи се појављују боре, она сама постаје мање еластична, што може довести до непријатних сензација.

4. Без сјаја

Због недостатка витамина, стреса и изложености ултраљубичастом светлу, коса временом постаје без сјаја и изгледа беживотно.

Прочитајте још: Направите КОД КУЋЕ: Маска од КУРКУМЕ против АКНИ и ОЖИЉАКА

5. Крхкост

Временом коса постаје порознија и сува, а структура длаке је оштећена. Увојци постају крхки и тврди на додир.

6. Проређивање

Фоликули длаке се смањују, док се ниво протеина у структури косе смањује због хормоналних промена. Коса губи волумен и облик.

Сваки производ треба да садржи регенеришуће активне елементе:

Хијалуронска киселина - има способност задржавања влаге, чија је тежина 1000 пута већа од њене. Хијалуронска киселина обавија косу, влажи је, а такође ревитализује власиште које је изгубило еластичност.

Витамин Е - природни антиоксиданс који неутралише дејство агресивних спољних фактора на косу и власиште. Побољшава циркулацију крви и еластичност власишта и штити од УВ оштећења, нечистоћа и слободних радикала.

Молекул абесина - компонента са невероватним својствима која се вади из морских дубина. Његови молекули тонирају и буде косу, дајући јој волумен и еластичност. Обнавља и јача косу ослабљену процесима старења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.