Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правилан редослед наношења шминке: Важно је да ово оставимо за крај

Када је шминка у питању, њено правилно наношење захтева одређену технику, стрпљење и знање...

1699886251_shutterstock_1684049686.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Понекад и најједноставнији маке уп изглед може да буде компликован ако не знате одакле да кренете. Многе даме се збуњују када је у питању редослед наношења шминке, јер свака жена има свој посебан начин шминкања. Ипак, редослед заиста постоји и требало би да се поштује јер ћете на тај начин најбоље нашминкати лице, истаћи све предности и сакрити мане.

Пре сваког наношења шминке је потребна одговарајућа нега

Пре наношења пудера и осталих маке уп производа на лице, потребно је припремити кожу. Уклоните вишак себума и прљавштине са туфером и препаратом за чићење као што је мицеларна вода, а затим нанесите хидратантну крему. Ако не очистите лице пре наношења шминке, сва прљавштина ће остати заробљена испод слоја шминке.

Прајмер

Прајмер је производ који неко воли да користи, а неко не. Ми га волимо јер кожу чини глатком и уједначеном. Уместо прајмера можете употребити и хидратантну крему.

Коректор

Коректор је савршен савезник против неправилности на кожи. Ставља се пре пудера како би директно сакрио било коју неправилност - од акни до тамних подочњака. Пудер преко коректора само изједначава нијансу коже. Коректор увек наносите четкицом, а не прстима.

Течни пудер

Течни пудер је након коректора омиљени маке уп производ јер заиста чини чуда. Ипак, са њиме треба пажљиво радити, јер може изазвати потпуно супротан ефекат. Прво је битна формула пудера, а затим и нијанса. Информишите се какав пудер је идеалан за ваш тип коже, како не бисте изиритирали кожу. Ово је посебно важно за оне девојке са осетљивом кожом. Затим иде бирање боје, које се ради тестирањем пудера на линији браде. Увек настојте да покреите једнако цели лице и врат, као и уши ако ће вам коса бити подигнута.

Камени пудер/пудер у праху

Пудер у камену фиксира претходно нанет производ и чини га постојанијим. Увек га наносите посебним сунђером и никада га немојте превише стављати јер нећете изгледати онако како сте желели.

Руменило

Руменило је ове сезоне врло популарно јер кожи да је невероватан природан и здрав изглед. Увек га наносите на јагодице, благим покретима лево-десно. Након њега сте завршили са шминкањем коже лица, а време је да пређете на усне и очи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas