Oglas
· · Komentari: 0

Recept za umirujuću KREMU za predeo oko očiju od ZELENOG ČAJA: Smanjite fine linije, bore i nadutost

Mnogima poznato da je dobro da koristimo zeleni čaj u kozmetičkim proizvodima. Ovaj recept za divnu masku za lice će vas prosto oduševiti svojim blagotvornim dejstvom

1654683795_-0022633533.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Današnji recept sadrži zeleni čaj u divnoj kremi za oči koja će pomoći u smanjenju nadutosti, finih linija i bora. Hej, kada napuniš 30 godina, postaje pravi izazov suočavanje sa svim gore navedenim. 

Krema za predeo oko očiju od zelenog čaja

Sastojci

  • 2 kašike zelenog čaja
  • ulje od koštica kajsije
  • 1 kašika ši putera
  • ¾ kašičice pčelinjeg voska
  • 5 kapi ulja vitamina E

Uputstva

U loncu istopite zajedno ulje kajsije, ši puter i pčelinji vosak na srednjoj vatri. Pazite da ne zagrevate na previsokoj vatri jer puter može postati zrnast. Kada se otopi, sklonite sa vatre i umešajte vitamin E i zeleni čaj. Sipajte u male hermetičke posude.

Pročitajte još: Kada počinjemo da izgledamo staro? Ovo je prvih 7 znakova da je telo počelo da "propada"

Kako se koristi

Nakon pranja lica nanesite malu količinu kreme za područje oko očiju tako što ćete nežno utapkati ispod očiju i na kapke. Koristite hidratantnu kremu na ostatku lica kao i obično. Kremu za oči je definitivno najbolje koristiti noću, tako da ima vremena da zaista vlaži.

Prednosti sastojaka

Zeleni čaj

Svi ukusni antioksidansi koji se nalaze u zelenom čaju takođe mogu pomoći koži spolja smanjujući upalu što pomaže u smanjenju nadutosti i odlaganju znakova starenja. Tanini u zelenom čaju pomažu u zatezanju i toniranju kože, a antibakterijska svojstva mogu pomoći u uklanjanju akni.

Ulje od koštica kajsije

Ulje kajsije je odlično za sve tipove kože, ali posebno za onu koja je osetljiva, zapaljena, suva ili prerano stari.

Ši puter

Ši puter je odličan hidratant i takođe pomaže u smanjenju upale. Pomaže da se koža zagladi tako što povećava prirodnu proizvodnju kolagena. Ovo može pomoći u smanjenju bora, kao i da omekša i neguje kožu.

Pročitajte još: Fejslifting sa BELANCIMA: Različite maske za različite tipove kože, koje zatežu vaše lice!

Pčelinji vosak

Pčelinji vosak je ono što stvara stabilnu čvrstu materiju. Ali takođe deluje kao hidratantna krema i takođe pomaže u zadržavanju vlage.

Vitamin E

Vitamin E je antioksidans koji pomaže u sprečavanju oštećenja slobodnih radikala. Pomaže u smanjenju upale, popravlja kožu i odličan je za zarastanje finih linija i bora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas