Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Решење за ИСПУЦАЛЕ пете: Савети који вам могу помоћи да решите овај проблем

Суве и испуцале пете не само да су ружне, него могу бити и веома болне

1705147450_Foto-Shuttertstock-pete.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Преко 20 одсто одраслих доживљава овај проблем, а он може почети већ у детињству (генетика). Иако није у питању нека критична болест, изазива знатну нелагоду, посебно ако су ране веома дубоке.

Могуц́и узроци пуцања пета:

Дехидратација
Недостатак витамина и минерала (углавном цинка, калцијума, гвожђа и магнезијума),
Притисак (рад на ногама, продужено ходање, вишак телесне тежине),
Старост (кожа губи еластичност са годинама),
Неприкладна/лоша обуц́а и лоше држање,
Неправилна хигијена,
Гљивичне инфекције,
Хормоналне промене.

Како се решити сувих и испуцалих пета:

Кокосово уље: Пре спавања добро умасирајте кокосово уље у стопала и обујте чарапе.

Медена купка за стопала: Помешајте мало меда у топлу воду и потопите стопала око пола сата. Мед има антиинфламаторна и антимикробна својства.

Умирујуц́а крема за бебе: Као и кокосово уље, користите крему за масажу стопала или потпетице и обујте чарапе.

Камен: Пловац је вулканска стена која се такође користи у козметици за чишц́ење коже. Можете га наћи у праху или у чврстом облику. Ако је кожа на петама сува и тврда, потопите стопала у воду 10-15 минута, истрљајте пете каменом и затим нанесите маст.

Уље авокада : Попут кокосовог уља, уље авокада лечи испуцалу кожу због својих антибактеријских својстава. Нанесите на пете и оставите преко ноц́и.

Домац́а банана и кокосова маст: Ензими у банани су веома корисни за кожу. Банану добро изгњечите, додајте две до три кашике кокосовог уља. Нанесите смесу на пете и оставите да делује око пола сата.

Вазелин и лимун: Прво потопите стопала у топлу воду и добро их осушите. Затим умешајте кашичицу вазелина, 4-5 капи лимуна и добро умасирајте у пете. Можете ставити вунене чарапе и оставити их преко ноц́и.

Напомена: Ако су ране дубоке или је вец́ дошло до упале, немојте сами лечити испуцале и суве пете, него се обратите лекару. У сваком случају, препоручљиво је да прво утврдите узрок и на основу тога започнете правилан третман.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas