· · Коментари: 0
КОСА

САВРШЕН РАЗДЕЉАК: Која линија одговара вашем лицу?

Овај детаљ може драматично променити изглед.

1602682301_Depositphotos_411626940_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Бројне жене се годинама придржавају фризура с омиљеним разђељком, тачније оним за којег сматрају да им најбоље пристаје. Једноставна линија на глави наиме може драматично променити изглед лица, поправити ситне недостатке, али их исто тако и нагласити. Стога се поигравање с другачијим начином чешљања од оног на који смо навикли исплати, откривамо три врсте раздељка и њихове предности и мане.

Најбоље за танку косу: Дубоки раздељак на страну

Дубоки бочни раздељак идеалан је за танку косу јер ствара утисак гушће и богатије фризуре, а изврсно функционише на краткој и дугој коси. Црте лица овде нису битне, али код малог лица ипак треба припазити с обзиром да овако очешљана коса смањује лице посебно у комбинацији са дугим шишкама. Препоручује се да их очешљате на страну, али не и да их залижете. Овај ће раздељак скренути пажњу с лица због чега је идеалан код истакнутог носа или браде. Чешаљ танке дршке и једноредно посложени зупци најприкладнији су за стварање прецизног раздељка, пре обликовања косу је најбоље третирати регенератором или маском која ће косу омекшати.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Трик од 30 секунди за бољи ефекат СУВОГ ШАМПОНА

Најбоље за округли или четвртасти облик лица: Раздељак по средини главе

Бројни фризерски стручњаци раздељку по средини главе приступају с дозом опреза, иако он слови као једини који одговара сваком облику лица. Али његов мали минус је што истиче асиметрију лица, док најздравију и бујну косу у тренутку стањује. Округло и четвртасто лице најбоље носе раздељак по средини који ће у овом случају издужити лице. Уколико имате коврџаву косу овај је разђељак најбоље избегавати јер ће лице додатно заокружити. Код стилизовања, косу поделите на половини главе и сваку страну засебно, прамен по прамен извлачите од корена како би се добило на волумену.

Фото: Депозит

Прочитајте још: МИНИ СУКЊА у 5 ФАНТАСТИЧНИХ комбинација за предстојећу зиму (ФОТО)

Најбоље за сваки облик лица: Обичан раздељак на страну

Асиметрија код раздељка на страну надокнађује не баш савршене црте лица и мале недостатке. Широка лица с раздељком на страну могу прекрити и неке боре. Препоручује се с времена на време пребацивање раздељка с једне стране на другу или померање раздељка мало више улево или удесно. Тиме ће коса изгледати гушће и имати више волумена, а промена стране раздељка у тренутку ће освежити изглед.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.