· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Сирће за негу лица? Звучи чудно, али веома ефектно

Природно сирће је један од најбољих природних козметичких састојака који нам је на располагању, а још је и јефтин и лако доступан састојак

1624374861_sirce.jpg
Фото: депоситпхотос

Сирће је присутно у готово свим кухињама, а његова употреба на вашем лицу је сигурна, с обзиром на то да је природни производ.

Прочитајте још: Ирина Шајк има савет за САВРШЕН ТЕН: Не кошта ништа, а РЕЗУЛТАТИ су СЈАЈНИ! (ФОТО)

Међутим, ако желите најбоље резултате, мораћете да га користите на прави начин. Ево једноставних и ефикасних начиниа како да користите сирће на лицу.

Адстрингент

Једна од најпознатијих козметичких предности сирћета је да је изврстан адстрингент. Сирће је природни адстрингент који помаже у затварању пора. Након што очистите ваше лице, нежно га обришите с ватом умоченом у јабуково сирће.

Уклања осунчани тен

Сирће је такође познато као средство које уклања осунчани тен. Оно има моћ лимунске киселине, па због тога помаже у уклањању тена. Након што се вратите са сунчања, умочите вату у сирће и обришите лице. Можете додати мало сока од парадајза у сирће како би ово средство било што ефикасније.

Лечи акне

Сирће је дефинитивно чистач. Једна од главних користи сирћета на лицу је да лечи акне. Како је сирће цитрус по природи, оно има способност да убије заразне бактерије на кожи. Помешајте сирће с уљем сандаловине и нанесите га на лице. Ова маска је изузетно ефикасна за лечење акни и ожиљака.

Прочитајте још: Направите природни МИРИШЉАВИ спреј за тело, који ће вас РАСХЛАДИТИ током врелих летњих дана

Анти-ејџинг

Употреба сирћета на лицу такође има нека својства против старења. Сирће може успорити старење ваше коже. Помешајте мед и сирће и нанесите ову мешавину на ваше лице. Држите је 10 минута и исперите млаком водом. То спречава појаву бора и старачких пега.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.