· · Коментари: 0
вежбе за подбрадак

Скините ПОДБРАДАК са минималним трудом: Чак и жвакање жваке помаже!

Узроци за подбрадак могу бити веома различити. Мршаве жене га могу имати због генетике, задржавања воде, лоших навика у исхрани или нездравог начина живота

1652972912_brooke-cagle-kvKSL7B6eTo-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш

Ако желите да изгубите двоструку подбрадак, водите рачуна о здравој исхрани, водите рачуна о својој кожи и не заборавите на посебне вежбе које вам могу помоћи да смршате подручје испод браде. 

Прочитајте још: Направите сами мелем од лековитог биља који БРИШЕ ОЖИЉКЕ (РЕЦЕПТ)

Вежбање ваше вилице и мишића лица помаже да затегнете кожу лица и да се борите против телесне масти која се накупила у овој области и изазвала ваш подбрадак. На предњем делу нашег врата и испод наше браде налази се мишић платизме. Ако овај мишић почне да пада, ствара се подбрадак. Вежбе у наставку тонирају мишиће платизме и заиста су одличне за масноћу испод браде. Понављајте редовно за најбоље резултате и ослободите се досадног подбрадка. Препоручено је да вежбе радите сваки дан, бар по 5 минута док одмарате за континуиране резултате. 

Најбоље вежбе за подбрадак:

Подизање усне 

Широм отворите уста. Сада покушајте да повучете доњу усну према носу. Померите доњу вилицу горе-доле. Требало би да осетите затезање испод браде, тако ћете знати да радите вежбу правилно. 

Померање вилице лево десно 

Са отвореним устима, померајте доњу вилицу с десна на лево. Понављајте најмање 5 минута дневно за најбоље резултате. 

Изговарајте самогласнике

Изговарајте самогласнике (А, Е, И, О и У) широко држећи уста отворена и гласно. Поновите 15 пута дневно за најбоље резултате.

Промена положаја спавања 

Да бисте додатно смањили надутост и задржавање воде на лицу, спавајте на леђима са благо подигнутом главом. Ова позиција омогућава течности да се оцеде са вашег лица. Користите додатни јастук тако да вам глава буде барем неколико цм изнад тела.

Жваћите жваке 

Жвакаћа гума је добар лек за подбрадак без икаквих нежељених ефеката. Да бисте се решили подбрадка, важно је редовно тренирати мишиће лица и тако их затегнути. Жвакаћа гума вежба вашу вилицу и мишиће лица и тонизира браду.

Боље држање за смањење подбрадка

Немојте се повијати. Став игра велику улогу у смањењу подбрадка. Када дуго седите са спуштеном главом и погнутим раменима напред, имате веома лоше држање! Ваше тело губи флексибилност и што је најважније, мишићи на предњем делу врата слабе. Ово ствара идеалне услове за појаву подбрадка. Док радите или читате, увек држите главу што је могуће усправно и покушајте да седите или стојите у равном и удобном положају.

Нека вам кожа увек буде хидрирана

Лицу је потребна хидратација да би се смањио подбрадак! Нанесите било који препоручени лосион или хидратантну крему на врат за хидратацију и смањење врећасту коже у пределу браде. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.