· · Коментари: 0
МОДА

УДОБНО И УКЛОПИВО: Равна обућа за све комбинације

Захваљујући немилом развоју догађаја у вези са пандемијом вируса Цовид-19, током протеклих месеци пословни изглед махом смо заменили пиџамом или удобном тренерком за рад од куће.

1598519195_Depositphotos_192253206_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Стога не чуди што су неки брендови који се баве дизајном и производњом одеће у међувремену банкротирали. Са друге стране, продаја џинса такође доживљава стрмоглави пад.

Прочитајте још: Ову ОБУЋУ не треба носити свакодневно: Изазивају ове ЗДРАВСТВЕНЕ ТЕГОБЕ

Фото: Пиксабеј

Када сагледамо ове чињенице, не можемо а да се не запитамо како се ова нагла промена свакодневице пресликала на високе потпетице.

Бет Голдстајн, која прати тржиште обуће, открила је да су сандале на штиклу изгубиле на популарности и пре појаве вируса. Међутим, оне нису једине на тапету, јер и хаљине све чешће мењају форму, па чак и добијају замену у виду спортске одеће.

У разговору за магазин Бусинесс Инсидер, ова дама рекла је и то да је продаја елегантне обуће за свечане прилике опала за чак 71 проценат у другом кварталу ове године, у поређењу са истим периодом прошле.

Прочитајте још: ТО СУ ТЕ: Мушки поглед се зауставља само на овим САНДАЛАМА!

 

Обућа у глобалу доживела је пад за не тако мали 21 проценат.

Чини се да су победници ове кризе такозване углy схоес, па тако папуче бренда Биркенстоцк доживљавају праву ренесансу. Претрага овог модела на интернету протеклих месеци достигла је раст од чак 225 процената. То није једини податак који иде у прилог тези из наслова. Удобна обућа однела је превагу, јер нам је гламурозан изглед заиста у другом плану. Модели познатих произвођача смењују се као на траци у популарности међу купцима.

Прочитајте још: Да ли сте знали да је АСПИРИН прави МЕД и МЛЕКО за стопала?

Тхе Wасхингтон Пост понудио је тезу по којој је до промена навика дошло још 2018. године, када су удобна обућа и елегантне балетанке постале хит.

Тако експерти сматрају да је продаја високих потпетица већ била уздрмана и само се наставља.

Прочитајте још: Овај човек је ЧАРОБЊАК! Не постоји РУЖНА ЖЕНА, већ само НЕНАШМИНКАНА! (ФОТО)

Керолин Маир, ауторка романа "Тхе Псyцхологy оф Фасхион", сматра да је сада можда тренутак да пригрлимо промене, које смо потајно желели. Оне могу да подразумевају да проредимо ношење обуће на високу штиклу, а уколико смо фемисткиње, да се чак и запитамо зашто их уопште носимо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.