Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Желите ДУЖУ КОСУ, послушајте ове савете и оствариће се

Размишљали сте о томе како убрзати раст косе и поправити грешке на темену? Ми имамо неколико решења.

1596615821_girl-1459848_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Код мушкараца и жена се у једном раздобљу живота јавља опадање косе. Осим тога, кроз раздобље стреса, коса спорије расте. Код мушкараца се ћелавост обично јавља између двадесете и тридесете године живота, а код жена нешто касније, обично у менопаузи када долази до хормоналних промена у организму.

Прочитајте још: МАЊЕ ЈЕ ВИШЕ, како да са МИНИМАЛНО ШМИНКЕ постигнете оно што желите

Како убрзати раст косе правилном исхраном?

Коса за месец дана у нормалним условима порасте око један центиметар, али то зависи од особе до особе. С обзиром на то да коса сваког дана опада и поновно расте, она је право огледало вашег здравља. Тако да ако осетите да претерано опада, јавите се свом лекару за савет.

Фото: Депосит
У нормалним условима коса за месец дана порасте један центиметар!

Свака влас на нашем темену састоји се од корена и власи. Корен се налази унутар фоликула и за време раста се ствара кератин који даје чврстоћу власима. Коса, као и кожа, има потребу да се храни како би расла и развијала се. Тако је нашем темену и длаци потребно неколико ензима како би се убрзао раст косе.

Прочитајте још: Често прање косе, седе власи, фарбање: Шта је МИТ, а шта ИСТИНА?

1. Кератин, лизин и цистин

Кератин је основа власи и осим масноћа и воде, садржи лизин и цистин. Лизин је есенцијална амино-киселина коју тело користи за обнављање ткива, стварање антитела, хормона, ензима и енергије. У случају недостатка лизина корен власи се оштећује и смањује се њена чврстоћа. Цистин је аминокиселина која делује против старења. Ослобађа сумпор и помаже при избацивању токсина које ствара дувански дим и слободни радикали. Ако недостаје цистина, коса ће постати сува, слаба и танка.

2. Витамини

Велику важност када желимо да убрзамо раст косе имају витамини. Битни су витамини Б, А и Е. Ове витамине можете добити из рицинусовог уља или пивског квасца.

Маска за бржи раст косе
Помешати један жуманац, једну кашичицу чичковог уља, једну кашичицу рицинусовог уља и кашичицу алое вере. Ову смесу нанесите на корен косе и на њу ставите капу за туширање. Држите тако од 30 до 60 минута. Оперите шампоном и топлом водом. Ову маску на косу можете наносити једном недељно у раздобљу од 2 месеца и сигурно ћете видети резултате.

3. Минерали и гвожђе

За здраву косу потребни су: бакар који ће ојачати косу, гвожђе које ће помоћи бољој циркулацији крви на темену, цинк, селен, манган и магнезијум. Све ове додатке можете да добијете из исхране, али и из додатака исхрани као што су капсуле и таблете.

Прочитајте још: Направите фризуру за све прилике: Ту је савршена ПУНЂА

Савети како убрзати раст косе

- Чешљајте косу нежно и немојте да је чупате. Трудите се да не чешљате тек опрану косу.
- Најбоље је да користите гумице од меканих тканина
- Мењајте фризуре и не везујте је често у реп или пунђе
- Користите силикон за косу који ће олакшати њено рашчешљавање и убрзати раст
- Увек користите шампоне и регенераторе намењене вашем типу косе

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas