Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОЊИ ВЕШ

Пажљиво бирајте ДОЊИ ВЕШ: У зависности од тога који носите РИЗИКУЈЕТЕ ЗДРАВЉЕ

Можда вам делује потпу­но неважно, али се испоставило да је за здра­вље врло важно да правилно бирате доњи веш.

1595920599_Depositphotos_33621063_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Јер, ношење доњег веша који није од природног мате­ријала, или је неодговарајуће величине и кроја може да буде и непријатно, и лоше по здра­вље.

Прочитајте још: За ово летовалиште вам НЕ ТРЕБА ТЕСТ НА КОРОНУ, а прави је рај за ОДРАСЛЕ (ФОТО)

Прочитајте још: Како да носите НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ПАНТАЛОНЕ овог лета, да изгледате ЛЕПО, а осећате се УДОБНО

Никада синтетика! Фото: Пиксабеј

Током више истраживања научници су дошли до следе­ћих закључака:

Свила је одличан избор, али шавови жуљају...

Синтетика је најсигурнији пут до гљивица

Истраживање је показало је да ношење доњег веша који није од памучног материјала може да изазове гљивичну инфекцију. Тканине од синтетике попут полиестера лоше утичу на вагинално здравље јер задржавају топлоту и влагу, иритирају кожу и погодно су тло за размножавање бактерија и гљивица.

Прање у веш машини не убија све бактерије!

Свила је такође добар избор, али у том случају би требало више обратити пажњу на величину и модел веша, јер није еластична као памук и шавови могу да нажуљају.

Увек дајте предност памучном доњем вешу Фото: Пиксабеј

Бактерије преживљавају прање!

Бактерије могу да преживе циклус прања веша, показали су резултати истраживања 2019. године. Временом то може да утиче на здравље гениталија, повећава шансе за гљивичну инфекцију или инфекцију мокраћног система. Чак и ако перете веш на врућем циклусу, било би добро да га сушите на спољној температури.

Прочитајте још: Од рибарског чамца до светских модних писта: Трендсетерке ПОЛУДЕЛЕ за овим АКСЕСОАРОМ

Мењајте веш!
Важно је да се доњи веш промени након тренин­га или напорног физичког рада. То је посебно ва­жно ако се не носи памучни доњи веш јер синте­тичке тканине "не дишу"  и могу да задрже влагу и бактерије након презнојавања.

Не занемарујте мрље

Свака жена треба да проверава траг на доњем вешу како би приметила могуће видљиве промене. Јасан бели траг је нормалан, али сиви или зеленкасти може да буде знак бактеријске инфекције. Лагани вагинални мирис је нормалан, али јак, гадан и приметан указује на инфекцију.

На спавање некад без веша

Женама које пате од хроничне упале вагине, склоне су вагиналним инфекцијама, сврабу и иритацији, вероватно ће бити боље ако спавају без доњег веша. С обзиром на то да гљивице и бактерије успевају на влажним, топлим местима, спавање без доњег веша је добар избор.

Грешка! Фото: Пиксабеј
Танге су омиљени доњи веш бактерија!

Избор танги је грешка

Многе припаднице лепшег пола воле танге. Међутим, то је лош избор и никако их не би требало носити свакодневно, јер је ношење танги пут до бактерија које повећавају ризик од инфекције. Најчешћи узрок инфекције је то што се преко траке на тангама преносе бактерије са ануса на полни орган.

Прочитајте још: Ове производе ЛЕТИ треба да ИЗБЕГАВАТЕ како не бисте ОШТЕТИЛИ КОЖУ

Никада тесно

Када бирате доњи веш битно је да обратите пажњу на величину, односно вам је удобан, никако тесан.  Само на тај начин ћете избећи знојење и иритацију коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas