Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

4 МУДРА ТРИКА искусних домаћица за чишћење купатила

Чишћење купатила никоме није омиљена кућна активност

1658666051_tap-g6df659af1_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ово су обавезне ставке које свака домаћица има на списку када чисти своје купатило, али уједно и најпрљавија места на коме се накупљају бактерије и буђ.

Прочитајте још: Како се пише: "НАПАМЕТ" или "НА ПАМЕТ", да ли је исправан само један облик?

Прљава завеса за каду

Завесе могу бити компликоване за чишћење јер су велике и тешке, посебно током летњег периода када се буђ ствара у кратком року. Ипак, постоји решење које је брзо, једноставно и јефтино. У пластичну канту сипајте око 4 литре воде и пола шољице варкине. Помоћу гумених рукавица натопите сунђер овом мешавином, па очистите завјесу и буђ. Исперите водом.

Каменац на славинама и тушевима

Уштедите вријеме и новац тако што ћете направити пасту од једнаке количине соде бикарбоне и лимуновог сока. Помоћу старе четкице нанесите пасту на каменцем потамнеле славине и друге металне делове. Пустите нека одстоји пар минута и затим очистите крпом. Сијаће се попут нових.

Прочитајте још: РАСХЛАДИТЕ СЕ! 3 здрава напитка која још увек НИСТЕ КОНЗУМИРАЛИ

Мутна огледала

Чишћење огледала и стакла кабине за туширање најмањи је проблем помоћу неколико састојака који се могу пронаћи у сваком домаћинству, сирћета, соде бикаробне и соли. Стакла пошприцајте сирћетом и оставите да одстоји неколико минута. Након тога, направите пасту од једнаке количине соде бикарбоне и соли. Помоћу сунђера је нанесите на површине. Очистите и затим исперите.

Купатилске налепнице

Уместо да уништите плочице покушавајући да их скинете, пажљиво помоћу ноктију или пластичне шпартуле подигните рубове налепница. Затим их пошприцајте добром дозом омекшивача за веш. Пустите неколико сати да се течност упије. Ово ће ослабити лепило и омогућити да скинете налепнице и вешалице.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas