· · Коментари: 0
деца

Дечија соба из снова – детаљи који ће оплеменити простор

Изгледа да смо најкреативнији када су наши најмлађи у питању.

1624528080_Depositphotos_224411252_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

 А истина је и да нам некада понестаје инспирације, што значи да морамо да трагамо за неким решењима која ће бити нашој деци интересантна. А такође, добро знамо да деца врло брзо изгустирају све, те је увек потребно изнова их анимирати. Ми ћемо данас бити ваша инспирација и поделићемо са вама списак тајни, које ће вам помоћи да соба ваших малишана изгледа бајковито.

Прекривачи занимљивих облика и дезена

Запамтите само једно – деца могу да измаштају нове светове у својим собама, довољно је само да им дате повод. Прекривачи занимљивих облика и још занимљивијег дизајна ће им у томе помоћи. На пример можете рећи вашем детету да ће вечерас спавати на великом океану и за те потребе купите прекривач са мотивима морских створења. Можете се играти тога да је ваше дете краљ или краљица морских дубина. Довољно је да купите пар прекривача и да их мењате у складу са расположењем вашег детета.

Сто за цртање

Све ове ствари о којима говоримо можете и сами направити, а у томе и јесте чар. Што се тиче стола за цртање и овде превасходо говоримо о машти. Ишарајте сто или урадите то заједно са вашим малишанима. Нека то буде начин на који ћете украсити сто. Обавезно вашим малишанима купите бојице, темпере, фломастере и наравно како би се осећали што посебније обезбедите им и једну перницу. Пернице служе и како би се ваша деца научила реду, сређивању за собом. Перница такође може да буде и синоним за нешто лепо, забавно и слично. Перница, лампа, темпере, водене бојице, блокчић и блок, као и бојанка морају да буду саставни део стола за цртање.

Кутија за снове / принцезе / принчеве

Рекли смо већ да деца маштом могу свашта. Не морате им куповати импозантне замкове, шаторе и слично. Деца знају од обичних ствари да направе необичне. Све што вам је потребно јесте једна велика кутија, чији ћете отвор окренути ка оној страни где дете може да уђе. Остатак кутије можете украсити онако како желите. И поента је да и ваше дете учествује са вама. Извдите сада ону перницу и дајте му слободу. Украсите кутију цирконима, играчкама, стикерима дечијих омиљених цртаних јунака. Прилепите и неке сијалице, само наравно пазите да све буде безбедно. Верујте нам на реч, да ће дете ту видети и оно што ви не видите. Измаштаће само оно најлепше.

Оригиналан креветац за бебе

До сада смо причали о детаљима који ће улепшати детињство вашој мало старијој деци, односно старијој од две и три године. Међутим, када су бебе у питању, њима је највжније да им пружите максимално пуно љубави, пажње и загрљаја. У првим месецима беба треба да се осећа сигурно. Међутим, како бисте задовољили ону вашу потребу да вама буде лепо када уђете у бебину собу предлажемо креветац у неком бајковитом облику. Уколико баш желите да будете посебни то може бити креветац облику акваријума, затим креветац у облику колевке, играчке, креветића на спрат, кружни креветац и слично. Свакако га ви вашим детаљима додатно можете украсити. Уколико не нађете одговарајући креветац, сваки његов део можете офарбати, додати му шљокице, свилу или слично. Наравно, морамо да напоменемо, да све што користите мора бити максимално безбедно. На пример, ако будете желели да фарбате креветац, гледајте да то буду природне боје. У сваком случају када бирате креветац за бебе поред тога каквог је облика, јако је важно да креветац буде максимално безбедан.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.