Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЛИНАРСКЕ ТАЈНЕ

Ево како једноставно спречити ширење МИРИСА КУВАЊА по целом дому

Колико пута сте помислили на припремање омиљене хране, али вас је спречио јак мирис који се шири домом?

1666554713_woman-gd0d866689_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Представљамо вам неколико једноставних савета који ће спречити да се целим домом шире мириси током кувања...

Прочитајте још: Трик за чишћење: Стари, загорели ТИГАЊ ће изгледати као да сте га тек купили

Затворите врата спаваће собе

Ако планирате да пржите или кувате храну јаког мириса као што је риба, морате да предузмете мере предострожности како ваша кућа не би мирисала на рибу месецима који долазе! Прво затворите све ормаре и сва врата, посебно врата спаваће собе. Тканине упијају мирисе и, за разлику од тврдих површина, много теже се чисте.

Проветрите просторију

Прочитајте још: Практични савети за редовно ОДРЖАВАЊЕ чистоће машине за прање судова

Друга акција коју треба предузети је да циркулише што је више могуће ваздуха. Отворите кухињске прозоре ако временске прилике дозвољавају и користите уређаје као што су напе или вентилатори за уклањање контаминираног ваздуха. Одлична алтернатива вентилацији је употреба клима уређаја. Не заборавите да повремено мењате филтере!

Очистите одмах

Прочитајте још: Уштедите струју без одрицања: Ево шта треба да убаците у ЗАМРЗИВАЧ

Чишћење је најважнији део спречавања ширења непријатних мириса. Започните чишћење током кувања тако што ћете бацити смеће у канту, одржавати радну површину чистом и уклањати проливено уље. Оперите лонце, тигање и тањире одмах након кувања (или јела). Ако су јако прљаве, потопите их у врелу сапунасту воду како бисте скратили време излагања ваздуху, што само појачава мирис куване хране или прегорелог дна. Не заборавите да сипате коришћено уље за пржење у посебну посуду. На крају, запамтите да кухињске сунђере треба бацити након недељу дана употребе, јер влажни сунђер служи као резервоар за бактерије и буђ.

Прочитајте још: Најбољи метод за чишћење судопере: Ево од чега би прво требало да почнемо

Мириси у кућним апаратима

Чак и електрични апарати у којима кувамо или чувамо храну могу да загаде ваздух непријатним мирисима. За рерну, печење ољуштене јабуке изрезане на четвртине на 180 степени у трајању од 15 минута може бити еколошки прихватљиво решење. Кесицу соде бикарбоне ставите преко ноћи у фрижидер након темељног прања - она ​​ће упијати непријатне мирисе. На крају, ако је машина за прање судова извор лоших мириса, изрибајте унутрашњост машине за прање судова сунђером навлаженим белим сирћетом.

Еколошки прихватљиве методе

Кувањем целих зачина у води, попут цимета или корице цитруса, можете направити потпуно природан освеживач ваздуха који ће својим мирисом прикрити непријатне мирисе кувања. Алтернативно, оставите дубоку чинију белог сирћета, соде бикарбоне или кафе на радној површини преко ноћи. Ови састојци имају природну способност да апсорбују мирисе.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas