Oglas
· · Komentari: 0
KULINARSKE TAJNE

Evo kako jednostavno sprečiti širenje MIRISA KUVANJA po celom domu

Koliko puta ste pomislili na pripremanje omiljene hrane, ali vas je sprečio jak miris koji se širi domom?

1666554713_woman-gd0d866689_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih saveta koji će sprečiti da se celim domom šire mirisi tokom kuvanja...

Pročitajte još: Trik za čišćenje: Stari, zagoreli TIGANJ će izgledati kao da ste ga tek kupili

Zatvorite vrata spavaće sobe

Ako planirate da pržite ili kuvate hranu jakog mirisa kao što je riba, morate da preduzmete mere predostrožnosti kako vaša kuća ne bi mirisala na ribu mesecima koji dolaze! Prvo zatvorite sve ormare i sva vrata, posebno vrata spavaće sobe. Tkanine upijaju mirise i, za razliku od tvrdih površina, mnogo teže se čiste.

Provetrite prostoriju

Pročitajte još: Praktični saveti za redovno ODRŽAVANJE čistoće mašine za pranje sudova

Druga akcija koju treba preduzeti je da cirkuliše što je više moguće vazduha. Otvorite kuhinjske prozore ako vremenske prilike dozvoljavaju i koristite uređaje kao što su nape ili ventilatori za uklanjanje kontaminiranog vazduha. Odlična alternativa ventilaciji je upotreba klima uređaja. Ne zaboravite da povremeno menjate filtere!

Očistite odmah

Pročitajte još: Uštedite struju bez odricanja: Evo šta treba da ubacite u ZAMRZIVAČ

Čišćenje je najvažniji deo sprečavanja širenja neprijatnih mirisa. Započnite čišćenje tokom kuvanja tako što ćete baciti smeće u kantu, održavati radnu površinu čistom i uklanjati proliveno ulje. Operite lonce, tiganje i tanjire odmah nakon kuvanja (ili jela). Ako su jako prljave, potopite ih u vrelu sapunastu vodu kako biste skratili vreme izlaganja vazduhu, što samo pojačava miris kuvane hrane ili pregorelog dna. Ne zaboravite da sipate korišćeno ulje za prženje u posebnu posudu. Na kraju, zapamtite da kuhinjske sunđere treba baciti nakon nedelju dana upotrebe, jer vlažni sunđer služi kao rezervoar za bakterije i buđ.

Pročitajte još: Najbolji metod za čišćenje sudopere: Evo od čega bi prvo trebalo da počnemo

Mirisi u kućnim aparatima

Čak i električni aparati u kojima kuvamo ili čuvamo hranu mogu da zagade vazduh neprijatnim mirisima. Za rernu, pečenje oljuštene jabuke izrezane na četvrtine na 180 stepeni u trajanju od 15 minuta može biti ekološki prihvatljivo rešenje. Kesicu sode bikarbone stavite preko noći u frižider nakon temeljnog pranja - ona ​​će upijati neprijatne mirise. Na kraju, ako je mašina za pranje sudova izvor loših mirisa, izribajte unutrašnjost mašine za pranje sudova sunđerom navlaženim belim sirćetom.

Ekološki prihvatljive metode

Kuvanjem celih začina u vodi, poput cimeta ili korice citrusa, možete napraviti potpuno prirodan osveživač vazduha koji će svojim mirisom prikriti neprijatne mirise kuvanja. Alternativno, ostavite duboku činiju belog sirćeta, sode bikarbone ili kafe na radnoj površini preko noći. Ovi sastojci imaju prirodnu sposobnost da apsorbuju mirise.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas