Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево за шта све можете искористити лимун: Осим за здравље, користан је и за ваш дом (ФОТО)

Искористите кору од лимуна за ове ствари и резултати ће вас одушевити

1659012400_limunpixabay2.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Лимун је јако добар за здравље. Осим што је одличан извор витамина Ц, врши детоксикацију организма, умањује надутост, побољшава пробаву...

Међутим, осим великог броја бенефита по људски организам, кора лимуна је јако корисна и за домаћинство.

„The Kithen” предлаже неколико примера како искористити и корицу лимуна.

Чишћење даске за сечење

Обзиром да на даскама са сечење сечемо најпре сирову храну, врло је важно да су оне добро опране. Лимун је за чишћење одличан због киселости. Поспите даску са мало соли, изрибајте лимуном и касније исперите. Даска ће бити као нова.

Очистите микроталасну

Прережите лимун и добро изрибајте све мрље и остатке хране у микроталасној. После је само пребришите. Након брисања још ће мирисати лепо и свеже.

Фото: Пиxабаy

Запечена храна

Половине лимуна идеалне су и за скидање остатака хране. Једна половина лимуна идеална је јер ће вам таман стати у руку и само треба да прионете на посао. Ако је храна јако запечена, додајте мало соли.

Укуснија вода

Лети већина нас воду држи у фрижидеру. Уколико желите да додате мало ароме обичној води, у бокал са водом додајте половину лимуна. Са сваким новим бокалом, потребно је додати нову половину лимуна, да би се добила богатија арома. Овај освежавајући напитак је пун погодак за вреле летње дане.

Прочитајте још: Ставите ОВУ НАМРИРНИЦУ у МАШИНУ УМЕСТО ОМЕКШИВАЧА: Изненадиђете се ефектима

Отпад

Пре него што смеће изнесете из куће и канта се напуни, можете спречити неугодне мирисе ако убаците коју половину лимуна. Ово ће бити изврсно у топлим данима када се такви мириси јаче осете.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas