Oglas
· · Komentari: 0

Evo za šta sve možete iskoristiti limun: Osim za zdravlje, koristan je i za vaš dom (FOTO)

Iskoristite koru od limuna za ove stvari i rezultati će vas oduševiti

1659012400_limunpixabay2.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Limun je jako dobar za zdravlje. Osim što je odličan izvor vitamina C, vrši detoksikaciju organizma, umanjuje nadutost, poboljšava probavu...

Međutim, osim velikog broja benefita po ljudski organizam, kora limuna je jako korisna i za domaćinstvo.

„The Kithen” predlaže nekoliko primera kako iskoristiti i koricu limuna.

Čišćenje daske za sečenje

Obzirom da na daskama sa sečenje sečemo najpre sirovu hranu, vrlo je važno da su one dobro oprane. Limun je za čišćenje odličan zbog kiselosti. Pospite dasku sa malo soli, izribajte limunom i kasnije isperite. Daska će biti kao nova.

Očistite mikrotalasnu

Prerežite limun i dobro izribajte sve mrlje i ostatke hrane u mikrotalasnoj. Posle je samo prebrišite. Nakon brisanja još će mirisati lepo i sveže.

Foto: Pixabay

Zapečena hrana

Polovine limuna idealne su i za skidanje ostataka hrane. Jedna polovina limuna idealna je jer će vam taman stati u ruku i samo treba da prionete na posao. Ako je hrana jako zapečena, dodajte malo soli.

Ukusnija voda

Leti većina nas vodu drži u frižideru. Ukoliko želite da dodate malo arome običnoj vodi, u bokal sa vodom dodajte polovinu limuna. Sa svakim novim bokalom, potrebno je dodati novu polovinu limuna, da bi se dobila bogatija aroma. Ovaj osvežavajući napitak je pun pogodak za vrele letnje dane.

Pročitajte još: Stavite OVU NAMRIRNICU u MAŠINU UMESTO OMEKŠIVAČA: Iznenadiđete se efektima

Otpad

Pre nego što smeće iznesete iz kuće i kanta se napuni, možete sprečiti neugodne mirise ako ubacite koju polovinu limuna. Ovo će biti izvrsno u toplim danima kada se takvi mirisi jače osete.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas