Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФЕНГ СХУИ савети за организовање дома током јесени: Уведите мале промене

Време је да се отарасите свега што није у складу... са вашим жељама, надањима, животним искуством, годинама, па и свакодневним навикама

1664886003_autumn-g92a944ddd_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Што се Фенг Шуи-ја тиче ствари су поприлично јасне. Баш као и у врту, када се листови осуше, време је да их уклоните како би израсли нови. Иста ствар је и са вашим домом.

Али, како се фенг шуи енергија мења у складу са годишњим добима? Добро питање! Када је реч о јесењој сезони, главни циљ је створити дом који је у хармонији односно балансу са природом. Јесен је доба када је на власти Јин енергија - мека, женствена и мудра. Но, док прелазимо у такозване мрачније месеце, живот нас позива на преиспитивање. 

Прочитајте још: Четири боје зидова које ће ПРЕПОРОДИТИ енергију у вашем дому

Јесен је зато савршен моменат да успорите своје кретање и одвојите мало времена да привучете нову енергију у садашњи тренутак. У практичном смислу, то значи да је време да се позабавите свим оним пројектима и задацима које сте дуго одлагали - примера ради да замените стари водокотлић или поправите судоперу како би се финансије коначно стабилизовале.

Време је, дакле, да се све оно што је покварено и истрошено замени, те да се вратите на здраве навике које ће вам помоћи да "преживите" хладне и кишовите дане који су пред нама. У фенг шуи-ју радимо са пет елемената: земља, дрво, ватра, вода, ваздух и метал. Сви ови елементи су неопходни да би један дом, односно она најбоља Чи енергија у њему, правилно функционисали.

Свако годишње доба је вођено елементом који можемо користити да нам помогне док пролазимо кроз разне годишње циклусе. Јесен је време када влада елемент Метал који нас подржава у нашој комуникацији, креативности и инспирацији. У питању је хладнији елемент, па у зависности од тога где се налазите, можда је време да обујете неке удобне чарапе, обучете тежу одећу и скувате неке укусне лековите супе.  

Прочитајте још: Један састојак додајте у воду и прашину нећете брисати недељама: Кошта мање од 100 динара

Често можемо доживети неравнотежу металног елемента у нашем простору. Без равнотеже сваког елемента у нашим домовима, одређена област нашег живота може бити исцрпљена. Неуравнотеженост металног елемента може изгледати као недостатак креативности, а ви се можете осећати депресивним, неорганизованим, и лако се можете ухватити у такозвани "менталитет жртве".  Такође можете доживети дубља стања туге и депресије.

Зато је уношење светлости у ваш простор током хладнијих месеци јако важно за ваше ментално здравље! Баланс металног елемента доводи вас у стање сарадње знајући да је потребно повезивање са околином да бисте изградили своје снове или одржали дом. То значи да нећете имати проблема да тражите подршку и да кажете која подручја вашег живота би вам могла бити посебно од користи. Такође ћете осетити лакоћу уређености и организације.

Постоји неколико фенг шуи лекова за јесен које можете да употребите како бисте створили дом који је избалансиран са металним елементом. Да бисте помогли да вам овај елемент олакша комуникацију, поспеши креативност и инспирацију, примените следеће савете стручњака:

  • организујте своје финансије, кућни буџет, сезонске циљеве и реорганизујте свој распоред ако је потребно,
  • завршите недовршене пројекте око куће, укључујући све што је покварено,
  • очистите и украсите своја улазна врата јесењим декором и поздравите енергију личног раста и ширења
  • навијте аларм за раније буђење и негујте ритуал ранијег одласка на спавање

Прочитајте још: Оперите јастуке на овај начин и нестаће СВЕ НЕЧИСТОЋЕ И МИКРООРГАНИЗМИ: Није вам потребна веш-машина за темељно прање

  • поново дизајнирајте свој зен-кутак и поставите га тако да рефлектује енергију изобиља
  • ако вам је потребно више металног елемента, додајте га у крајње десно подручје вашег дома или одређену просторију
  • свакодневно користите метално звоно да бисте пробудили и повећали енергију у свом дому,
  • поставите фенг шуи новчиће око свог дома да бисте призвали просперитет.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas