· · Komentari: 0

Jedan sastojak dodajte u vodu i prašinu nećete brisati nedeljama: Košta manje od 100 dinara

U pitanju nije soda bikarbona, već drugi magični sastojak

1664795155_pexels-karolina-grabowska-4239037.jpg
Foto: Pexels

Jedan sastojak učiniće čuda za čišćenje. Treba samo da ga dodate u vodu i ako znate kako da ga upotrebite, vaš dom biće čist.U pitanju je GLICERIN.

Čišćenje uz pomoć glicerina:

Rešite se prašine na duge staze

Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete videti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćeja se koristi u muzejima.

Blistavo čisti podovi

Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.

Pročitajte još: Operite jastuke na ovaj način i nestaće SVE NEČISTOĆE I MIKROORGANIZMI: Nije vam potrebna veš-mašina za temeljno pranje

Uklanja fleke sa odeće

Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.

Pravilno održavaje kožnog nameštaja

Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

Prozori

Pomešajte glicerin i etil alkohol u razmeri 1:10 i ovom smesom prebrišite prozore.

Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.