Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фенг Шуи водич за уређење КУПАТИЛА: Направите од ове просторије свој ЗЕН простор, а ево шта да избегавате

Ослоните се на принципе фенг шуија и трансформишите своје купатило у мирно уточиште мира и спокоја

1657640837_steven-ungermann-Aac7IlKnYX8-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

Размишљајте о Фенг Шуи идејама за купатило како бисте осигурали да је ваш простор за купање баш прави за вас. Ослоните се на његове принципе да дизајнирате купатило које ће побољшати ваш квалитет живота. 

Прочитајте још: Изненађујуће ствари које смо мислили да радимо ПРАВИЛНО: Уз ове паметне трикове олакшаћете себи живот

Више нису само функционалне собе у којима бисмо могли да започнемо и завршимо наше дане, идеје за уређење купатила сада су много вероватније да буду велнес центри код куће у којима се опуштамо, бежимо од стреса, подмлађујемо и поправљамо – а ово је имало велики утицај на то како купатила треба да изгледају. Овде смо саставили најбоље идеје за купатило како бисмо вам омогућили да користите принципе Фенг Шуија у свом простору, заједно са саветима дизајнера који следе његову филозофију у својим пројектима.

Као што сте већ сигурно чули, Фенг шуи је древна кинеска пракса, али она је постала популарна у западном дизајну ентеријера у последњих неколико деценија.

1. Осветљење

Паметне идеје за Фенг Шуи осветљење купатила су интегрални елемент дизајна који треба планирати на почетку пројекта, ако је могуће. Осветљење је више него само функционално; осветљење је тренутни појачивач енергије и може учинити да се осећате освежено ујутру и опуштено увече.  Идите на најмање два круга осветљења. Уградна доња светла могу да обезбеде довољно опште осветљење за простор, али не желите светлост одозго када стојите пред огледалом. Потребна вам је мека топла бела боја осветљења у купатилу како би имали осећај опуштања као да се налазите у СПА центру. Купатило не треба бити преосветљено, осим места где су вам огледала, у моментима када се шминкате. 

2. Убаците дрвене елементе 

Захваљујући жељи да се створи уточиште код куће, Фенг Шуи купатило је постало уточиште, приватна оаза која помаже у обнављању менталног и физичког благостања. Овим долазимо до удаљавања од клиничког и стерилног стила.  Дрво је сада материјал избора због своје природне лепоте и топлине; дочарава тихи луксуз бање. Постоји много начина да уведете дрво у своју шему, од једноставне мале столице до уградних дрвених елемената. Дрвене купке подсећају на јапанске каде, док топли, суви ваздух сауне са природним мирисом нуди врхунско уживање.

3. Одредите најбоље боје за ваше купатило 

Проналажење правих Фенг Шуи боја за купатило можда није први елемент на који помислите када планирате нову шему, али то свакако не би требало да заобиђете овај битан детаљ. Према Фенг Шуију бела представља чистоћу, невиност и нове почетке, као и чистоћу и јасноћу. Декорација белом нуди празно платно које осветљава тамне просторе и може учинити да се чак и мала купатила осећају пространим, светлим и светлим. Још једна боја омиљена за купатило Фенг Шуи је плава. Плава је добра боја за купатило - и то не само естетски. Наша перцепција плаве такође утиче на наше расположење. 

4. Обезбедите место за све 

Добро складиште у купатилу је од суштинског значаја да би Фенг Схуи у купатилу радио за вас. Купатило има много захтева, не само да буде практична соба прилагођена кориснику, већ и као мирно место за опуштање. Ако је могуће, одлучите се за интегрисано складиштење како би енергија могла слободно да тече. Када дизајнирате купатило од нуле, размотрите све могуће опције. Не желите неред у свом купатилу и гомилу предмета који се руше, ово строго избегавајте у вашем купатилу ако желите да од њега направите оазу мира. 

5. Инвестирајте у чврст камен

У Фенг Шуи купатилу, фокусирајте се на материјале који појачавају елемент „земље“, за који се верује да уземљује дом и његове становнике. Класични мермер може бити стар вековима, али овај свестрани материјал може се осећати једнако релевантним у савременом окружењу. Осим тога, ови трајно популарни материјали сигурно изазивају осећај луксуза и елеганције. Мермер је дуговечно решење, захвалан је, не прља се, није запаљив и лако се одржава. А може да траје заиста годинама. 

6. Држите биљке у купатилу

Додатно зеленило ће створити искуство попут бање и умирујући, зен осећај. У свакој просторији постоји место за собну биљку, а купатило није изузетак. У ствари, добро осветљено купатило пружа јединствену прилику за кућне биљке јер је то генерално највлажнија просторија у кући. Примарни 'проблем' са купатилом је вода која тече. Живот биљака може трансформисати енергију воде наниже у виталну животну енергију. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas