Oglas
· · Komentari: 0

Feng Šui vodič za uređenje KUPATILA: Napravite od ove prostorije svoj ZEN prostor, a evo šta da izbegavate

Oslonite se na principe feng šuija i transformišite svoje kupatilo u mirno utočište mira i spokoja

1657640837_steven-ungermann-Aac7IlKnYX8-unsplash.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas

Razmišljajte o Feng Šui idejama za kupatilo kako biste osigurali da je vaš prostor za kupanje baš pravi za vas. Oslonite se na njegove principe da dizajnirate kupatilo koje će poboljšati vaš kvalitet života. 

Pročitajte još: Iznenađujuće stvari koje smo mislili da radimo PRAVILNO: Uz ove pametne trikove olakšaćete sebi život

Više nisu samo funkcionalne sobe u kojima bismo mogli da započnemo i završimo naše dane, ideje za uređenje kupatila sada su mnogo verovatnije da budu velnes centri kod kuće u kojima se opuštamo, bežimo od stresa, podmlađujemo i popravljamo – a ovo je imalo veliki uticaj na to kako kupatila treba da izgledaju. Ovde smo sastavili najbolje ideje za kupatilo kako bismo vam omogućili da koristite principe Feng Šuija u svom prostoru, zajedno sa savetima dizajnera koji slede njegovu filozofiju u svojim projektima.

Kao što ste već sigurno čuli, Feng šui je drevna kineska praksa, ali ona je postala popularna u zapadnom dizajnu enterijera u poslednjih nekoliko decenija.

1. Osvetljenje

Pametne ideje za Feng Šui osvetljenje kupatila su integralni element dizajna koji treba planirati na početku projekta, ako je moguće. Osvetljenje je više nego samo funkcionalno; osvetljenje je trenutni pojačivač energije i može učiniti da se osećate osveženo ujutru i opušteno uveče.  Idite na najmanje dva kruga osvetljenja. Ugradna donja svetla mogu da obezbede dovoljno opšte osvetljenje za prostor, ali ne želite svetlost odozgo kada stojite pred ogledalom. Potrebna vam je meka topla bela boja osvetljenja u kupatilu kako bi imali osećaj opuštanja kao da se nalazite u SPA centru. Kupatilo ne treba biti preosvetljeno, osim mesta gde su vam ogledala, u momentima kada se šminkate. 

2. Ubacite drvene elemente 

Zahvaljujući želji da se stvori utočište kod kuće, Feng Šui kupatilo je postalo utočište, privatna oaza koja pomaže u obnavljanju mentalnog i fizičkog blagostanja. Ovim dolazimo do udaljavanja od kliničkog i sterilnog stila.  Drvo je sada materijal izbora zbog svoje prirodne lepote i topline; dočarava tihi luksuz banje. Postoji mnogo načina da uvedete drvo u svoju šemu, od jednostavne male stolice do ugradnih drvenih elemenata. Drvene kupke podsećaju na japanske kade, dok topli, suvi vazduh saune sa prirodnim mirisom nudi vrhunsko uživanje.

3. Odredite najbolje boje za vaše kupatilo 

Pronalaženje pravih Feng Šui boja za kupatilo možda nije prvi element na koji pomislite kada planirate novu šemu, ali to svakako ne bi trebalo da zaobiđete ovaj bitan detalj. Prema Feng Šuiju bela predstavlja čistoću, nevinost i nove početke, kao i čistoću i jasnoću. Dekoracija belom nudi prazno platno koje osvetljava tamne prostore i može učiniti da se čak i mala kupatila osećaju prostranim, svetlim i svetlim. Još jedna boja omiljena za kupatilo Feng Šui je plava. Plava je dobra boja za kupatilo - i to ne samo estetski. Naša percepcija plave takođe utiče na naše raspoloženje. 

4. Obezbedite mesto za sve 

Dobro skladište u kupatilu je od suštinskog značaja da bi Feng Shui u kupatilu radio za vas. Kupatilo ima mnogo zahteva, ne samo da bude praktična soba prilagođena korisniku, već i kao mirno mesto za opuštanje. Ako je moguće, odlučite se za integrisano skladištenje kako bi energija mogla slobodno da teče. Kada dizajnirate kupatilo od nule, razmotrite sve moguće opcije. Ne želite nered u svom kupatilu i gomilu predmeta koji se ruše, ovo strogo izbegavajte u vašem kupatilu ako želite da od njega napravite oazu mira. 

5. Investirajte u čvrst kamen

U Feng Šui kupatilu, fokusirajte se na materijale koji pojačavaju element „zemlje“, za koji se veruje da uzemljuje dom i njegove stanovnike. Klasični mermer može biti star vekovima, ali ovaj svestrani materijal može se osećati jednako relevantnim u savremenom okruženju. Osim toga, ovi trajno popularni materijali sigurno izazivaju osećaj luksuza i elegancije. Mermer je dugovečno rešenje, zahvalan je, ne prlja se, nije zapaljiv i lako se održava. A može da traje zaista godinama. 

6. Držite biljke u kupatilu

Dodatno zelenilo će stvoriti iskustvo poput banje i umirujući, zen osećaj. U svakoj prostoriji postoji mesto za sobnu biljku, a kupatilo nije izuzetak. U stvari, dobro osvetljeno kupatilo pruža jedinstvenu priliku za kućne biljke jer je to generalno najvlažnija prostorija u kući. Primarni 'problem' sa kupatilom je voda koja teče. Život biljaka može transformisati energiju vode naniže u vitalnu životnu energiju. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas