Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Идеје за уређење ПОТКРОВЉА: Три проверена решења за косине (ФОТО)

Колико год биле шармантне, јер му дају посебну драж, косине у поткровљу могу задавати муке онима који живе под њима.

1626513225_shutterstock_1133503052.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Од ударања главом приликом устајања, већу главобољу им задају идејна решења за простор испод косина - максимално би да искористмо простор, а да он притом и лепо изгледа. Завирили смо међу предлоге архитеката и дизајнера ентеријера и одабрали неколико најмаштовитијих и најпрактичнијих за вас.

Прочитајте још: Четири паметна решења која чине ваш дом лакшим за чишћење!

Кутак за читање

Увек је добро решење да кревет поставите испод косине, тако да вам се у најнижем делу налази глава, а ако прекопута окачите огледало, добићете визуелно већи простор и дубину.

Нефукционална рупа као бајковита ниша

Међутим, ако у испуст испод нагиба убаците душек за једну особу, који преко дана може послужити и као клупа за седење, и уз то гипс на том делу зидова уоквирите дрветом, добићете оригинални, бајковити кутак усред стана. Идеално би било да ту имате и кровни прозор, а простор под њим користите за одлагање књига или омиљених напитака за “дивањење”.

Прочитајте још: Вечити комад намештаја: Комода која ће освежити сваки простор

И писаћем столу ће бити “удобно” испод косине, али и вама ако прилегнете у мрежу чије сте крајеве везали за плафон, на различитим висинама.

Савршен кутак Фото: Шатер

Угаона гарнитура у поткровљу

Читав дневни боравак можете да сместите испод два кровна нагиба, ако угаону гарнитуру позиционирате тако да су јој леђа наслоњена на зид, а део са продужетком испод прозора. На тај начин добићете довољно светла за целу просторију, а и кад прекопута поставите сточић са телевизором и поред фотељу, нећете “угушити” простор.

Прочитајте још: Уређење кухиње: Нови тренд је пруски плава и ОВА невероватна комбинација

Чак и под врло ниским плафоном, угаона гарнитура веома је добро решење, поготово ако се може развући за спавање.

Направите мини-библиотеку

Иза једног дела само укуцајте дрвене дашчице тако да прате косине и добићете мини-библиотеку којом, ако је у контрастној боји, лако дајете простору на динамичности. Уколико још имате и цео зид у прозорима прекопута, ставите бонсаи дрвеће испод и ваша соба ће изгледати баш као она из магазина.

Фото: Патер

Играјте се косинама у поткровљу

Са косинама се можете поиграти и ако у њих поставите, односно мало издигнете, малену галерију. Не брините се, нећете визуелно смањити простор, напротив, добићете неколико целина у једној, јер на галерију можете поставити столице и сточић, а на нижем нивоу потпуно другачије конципиран део.

Ипак, најважније је добро осветљење.

Наравно, боље би било да имате што већи продор природног светла. Добра осветљеност важна је и за кухињу, која се лако уклапа испод нагиба ако је радите по мери, али добро дође и у купатилу. Петоугаони зид од стакла учиниће ваш кутак за туширање толико магичним да нећете пожелети да га напустите.

Прочитајте још: У дому бисте требали да имате што више округлих предмета, а разлог је невероватан!

Спаваћој соби потребно је мање светла, па ће сасвим мали прозор бити довољан. Ормаре и кревет уклопите под косину, а у други део, такође под нагибом, сместите писаћи сто, осветљен само лед сијалицама, уграђеним у плафон.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas