Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Ideje za uređenje POTKROVLJA: Tri proverena rešenja za kosine (FOTO)

Koliko god bile šarmantne, jer mu daju posebnu draž, kosine u potkrovlju mogu zadavati muke onima koji žive pod njima.

1626513225_shutterstock_1133503052.jpg
Foto: Šater
Oglas

Od udaranja glavom prilikom ustajanja, veću glavobolju im zadaju idejna rešenja za prostor ispod kosina - maksimalno bi da iskoristmo prostor, a da on pritom i lepo izgleda. Zavirili smo među predloge arhitekata i dizajnera enterijera i odabrali nekoliko najmaštovitijih i najpraktičnijih za vas.

Pročitajte još: Četiri pametna rešenja koja čine vaš dom lakšim za čišćenje!

Kutak za čitanje

Uvek je dobro rešenje da krevet postavite ispod kosine, tako da vam se u najnižem delu nalazi glava, a ako prekoputa okačite ogledalo, dobićete vizuelno veći prostor i dubinu.

Nefukcionalna rupa kao bajkovita niša

Međutim, ako u ispust ispod nagiba ubacite dušek za jednu osobu, koji preko dana može poslužiti i kao klupa za sedenje, i uz to gips na tom delu zidova uokvirite drvetom, dobićete originalni, bajkoviti kutak usred stana. Idealno bi bilo da tu imate i krovni prozor, a prostor pod njim koristite za odlaganje knjiga ili omiljenih napitaka za “divanjenje”.

Pročitajte još: Večiti komad nameštaja: Komoda koja će osvežiti svaki prostor

I pisaćem stolu će biti “udobno” ispod kosine, ali i vama ako prilegnete u mrežu čije ste krajeve vezali za plafon, na različitim visinama.

Savršen kutak Foto: Šater

Ugaona garnitura u potkrovlju

Čitav dnevni boravak možete da smestite ispod dva krovna nagiba, ako ugaonu garnituru pozicionirate tako da su joj leđa naslonjena na zid, a deo sa produžetkom ispod prozora. Na taj način dobićete dovoljno svetla za celu prostoriju, a i kad prekoputa postavite stočić sa televizorom i pored fotelju, nećete “ugušiti” prostor.

Pročitajte još: Uređenje kuhinje: Novi trend je pruski plava i OVA neverovatna kombinacija

Čak i pod vrlo niskim plafonom, ugaona garnitura veoma je dobro rešenje, pogotovo ako se može razvući za spavanje.

Napravite mini-biblioteku

Iza jednog dela samo ukucajte drvene daščice tako da prate kosine i dobićete mini-biblioteku kojom, ako je u kontrastnoj boji, lako dajete prostoru na dinamičnosti. Ukoliko još imate i ceo zid u prozorima prekoputa, stavite bonsai drveće ispod i vaša soba će izgledati baš kao ona iz magazina.

Foto: Pater

Igrajte se kosinama u potkrovlju

Sa kosinama se možete poigrati i ako u njih postavite, odnosno malo izdignete, malenu galeriju. Ne brinite se, nećete vizuelno smanjiti prostor, naprotiv, dobićete nekoliko celina u jednoj, jer na galeriju možete postaviti stolice i stočić, a na nižem nivou potpuno drugačije koncipiran deo.

Ipak, najvažnije je dobro osvetljenje.

Naravno, bolje bi bilo da imate što veći prodor prirodnog svetla. Dobra osvetljenost važna je i za kuhinju, koja se lako uklapa ispod nagiba ako je radite po meri, ali dobro dođe i u kupatilu. Petougaoni zid od stakla učiniće vaš kutak za tuširanje toliko magičnim da nećete poželeti da ga napustite.

Pročitajte još: U domu biste trebali da imate što više okruglih predmeta, a razlog je neverovatan!

Spavaćoj sobi potrebno je manje svetla, pa će sasvim mali prozor biti dovoljan. Ormare i krevet uklopite pod kosinu, a u drugi deo, takođe pod nagibom, smestite pisaći sto, osvetljen samo led sijalicama, ugrađenim u plafon.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas