· · Коментари: 0

Искористите кору од БАНАНЕ на неколико начина: Можете исполирати обућу и ублажити подочњаке

Никако не бацајте кору од банане

1671805235_banana.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Кора од банане има одлична својства јер садржи пуно влакана који утичу на мршављење. Поред тога, богата је витаминима Б и витамином Ц. Ови витамини благотворно делују на кожу, а бананина кора поспешује и унос магнезијума и калцијума, због чега се препоручује да је уврстите у исхрану.

Прочитајте још: Уклоните сав каменац из КЕТЛЕРА: Уз помоћ једне намирнице из кухиње (ВИДЕО)

Осим што је изузетвно здрава и хранљива, кора од банане помаже собним биљкама да расту, а може се искористити и у служби лепоте.

Мекша стопала

Једноставан практичан трик с кором од банане може учинити чуда за груба стопала, јер су банане сјајне за педикир - аминокиселине и витамини који се налазе у овом воћу омекшаваће кожу.

Такође, банане се веома ефикасно боре и са стопалима која сврбе и стварају нелагодност, нарочито у летњем периоду.
Како се ради педикир са бананом? Врло једноставно! Потребно је да неколико дана узастопно утрљавате унутрашњу страну коре од банане на проблематична места на стопалима. Потом стопала исперите млаком водом или их држите потопљена у лавору с топлом водом, а за још боље резултате можете у води размутити и мало прашка за пециво.

Мање видљиви подочњаци

Многи производи који се користе за негу коже у пределу око очију, праве се управо од бананине коре.  Познато је да су банане одличне за негу осетљиве и надуте коже, и да захваљујући хидратантним својствима дају кожи неопходну влагу и глаткоћу.

Такође, врло учинковито се боре са тамним мрљама на лицу и ситним ожиљцима.

Како користити кору од банане у служби лепоте? Кору од банане ставите на своје лице испод очију и оставите да делује око 15 минута, што ће бити довољно да ублажи надутости и подочњаке на тој регији.

Полирање обуће

Поред бјути савета, ево га и један практични, када је кора од банане у питању. Наиме, са њом можете уместо класичних крема исполирати обућу. Захваљујући бананиној кори, нећете користити креме за ципеле које имају јак мирис и које могу да оставе трагове на одећи.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

 

Полирање обуће кором од банане је потпуно природан начин неге кожне обуће, као и свих лакованих детаља.
Како исполирати обућу кором од банане? Унутрашњу страну коре утрљајте на површину ципеле или чизме, и за тили час појавиће се невероватан  сјај. Употребите потом меку крпу како бисте уклонили трагове коре. Ипак, препоручује се да за боље резултате користите мало зрелију банану.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.