Oglas
· · Komentari: 0

Iskoristite koru od BANANE na nekoliko načina: Možete ispolirati obuću i ublažiti podočnjake

Nikako ne bacajte koru od banane

1671805235_banana.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utiču na mršavljenje. Pored toga, bogata je vitaminima B i vitaminom C. Ovi vitamini blagotvorno deluju na kožu, a bananina kora pospešuje i unos magnezijuma i kalcijuma, zbog čega se preporučuje da je uvrstite u ishranu.

Pročitajte još: Uklonite sav kamenac iz KETLERA: Uz pomoć jedne namirnice iz kuhinje (VIDEO)

Osim što je izuzetvno zdrava i hranljiva, kora od banane pomaže sobnim biljkama da rastu, a može se iskoristiti i u službi lepote.

Mekša stopala

Jednostavan praktičan trik s korom od banane može učiniti čuda za gruba stopala, jer su banane sjajne za pedikir - aminokiseline i vitamini koji se nalaze u ovom voću omekšavaće kožu.

Takođe, banane se veoma efikasno bore i sa stopalima koja svrbe i stvaraju nelagodnost, naročito u letnjem periodu.
Kako se radi pedikir sa bananom? Vrlo jednostavno! Potrebno je da nekoliko dana uzastopno utrljavate unutrašnju stranu kore od banane na problematična mesta na stopalima. Potom stopala isperite mlakom vodom ili ih držite potopljena u lavoru s toplom vodom, a za još bolje rezultate možete u vodi razmutiti i malo praška za pecivo.

Manje vidljivi podočnjaci

Mnogi proizvodi koji se koriste za negu kože u predelu oko očiju, prave se upravo od bananine kore.  Poznato je da su banane odlične za negu osetljive i nadute kože, i da zahvaljujući hidratantnim svojstvima daju koži neophodnu vlagu i glatkoću.

Takođe, vrlo učinkovito se bore sa tamnim mrljama na licu i sitnim ožiljcima.

Kako koristiti koru od banane u službi lepote? Koru od banane stavite na svoje lice ispod očiju i ostavite da deluje oko 15 minuta, što će biti dovoljno da ublaži nadutosti i podočnjake na toj regiji.

Poliranje obuće

Pored bjuti saveta, evo ga i jedan praktični, kada je kora od banane u pitanju. Naime, sa njom možete umesto klasičnih krema ispolirati obuću. Zahvaljujući bananinoj kori, nećete koristiti kreme za cipele koje imaju jak miris i koje mogu da ostave tragove na odeći.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

 

Poliranje obuće korom od banane je potpuno prirodan način nege kožne obuće, kao i svih lakovanih detalja.
Kako ispolirati obuću korom od banane? Unutrašnju stranu kore utrljajte na površinu cipele ili čizme, i za tili čas pojaviće se neverovatan  sjaj. Upotrebite potom meku krpu kako biste uklonili tragove kore. Ipak, preporučuje se da za bolje rezultate koristite malo zreliju bananu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas