· · Komentari: 0

Kako da malu kuhinju učinite većom: Evo kakvi bi trebalo da budu ormarići, ovaj dezen čini čuda

Ne mogu se svi pohvaliti prostranom kuhinjom u kojoj je moguće postaviti sve neophodne komade nameštaja

1680356400_shutterstock_1898766367.jpg
Foto: Shutterstock

Male kuhinje su tipične za stanove, ali čak i mali prostor može biti dizajniran stilski, jer danas postoji bezbroj pametnih rešenja i trikova koji će vam pomoći da maksimalno upotrebite svaki njen pedalj.

Iako je kuhinja malih dimenzija, nema potrebe da ograničite svoju maštu, jer i mali prostor uz prave dizajnerske savete može izgledati atraktivno i udobno. Glavna stvar je da pristupite dobroj organizaciji prostora.

U nastavku pogledajte nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da vaša mala kuhinja zablista punim sjajem.

Iskoristite svaki ugao svoje male kuhinje, uz pomoć ugaonih komada nameštaja i polica. Izaberite ormariće sa kliznim vratima.

Manji kuhinjski aparati su takođe odlična opcija za male prostore jer neće zauzimati mnogo prostora na radnim površinama.

Ukoliko u sklopu kuhinje imate ostrvo ili trpezarijski sto, možete da odaberete stolice na rasklapanje.

Ogledala imaju moć da svaki prostor vizuleno učine većim. Iskoristite ih pametno!

Neophodno je odabrati pravu boju kuhinjskih ormarića. Nikada ne birajte tamne kuhinjske ormariće jer će oni odmah zamračiti prostoriju čineći da deluje mnogo manje, čak i manje nego što zapravo jeste! Odlučite se za belu boju i sjajnu završnu obradu jer će prirodni odsjaj produbiti prostoriju čineći da izgleda prostrano.

Vertikalne šare na nameštaju ili zidovima takođe su zanimljivo rešenje, jer čine da kuhinja izgleda viša.

Za male prostore je najbolje da koristite materijale kao što su plastika, iverica i metal. Nameštaj od punog drveta i mermera izgleda impresivno ali i glomazno i neće biti najbolje rešenje za malu kuhinju.

Ne zaboravite na uglove. Ova mesta iskoristite za sudoperu, ugaone police ili peći. Ako postoji mogućnost da se kombinuje kuhinja sa susednom prostorijom, kreirajte moderan studio.

Mala kuhinja nije razlog da se odreknete lepog nameštaja. Pogledajte vašu kuhinju iz drugačijeg ugla, otkrijte šta to nedostaje da bi ona izgledala moderno i skladno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU