· · Коментари: 0
уређење

Како да орасположите целу породицу?

Ако вам је потребна експлозија доброг расположења у дому можете га подстаћи нијансама жуте боје.

1653046599_00-NOVOSTI-.jpg
Фото: Форма Идеале

Добар начин да то учините је кроз суптилно додавање у простор мањих комада намештаја у жутој боји, уметничким сликама, прекривачима и другим додацима, који ће нагласити одређени простор. За жуту боју можемо рећи да је најпозитивнија од свих боја. Она је асоцијација за радост, срећу, топлину, сунце и утиче на добру енергију. У уређењу ентеријера, жута боја ствара осећај топлине и пријатности, па је веома популарна.

Савет је да одаберете нијансу жуте која одговара вашем карактеру и која ће вам бити пријатна за око. За неке су то топлије и мекше нијансе, док ће се неки определити за пуне боје са примесама златних или „сенф“ тонова.

Фото: Форма Идеале

Уколико нисте спремни да окречите велику површину зида у жуто, можете се определити за неки мањи кутак који ће освежити амбијент. Комода ЕТНА 3К3Ф у декору сивог храста веома је практичан избор за амбијент, а савршено би се уклопило да мањи зид иза ње окречите у земљано златно жуту нијансу. На зид можете да окачите слику ДРВО која ће унети дашак природе.

Уколико се одлучите за јарко жуту боју, не препоручује се да она буде избор за уређење целе собе. Амбијенти са тамнијом бојом зидова могу бити улепшани и осветљени јарко жутом акцент бојом, која може бити у виду столице или фотеље, попут столице на љуљање YОКА. Јарко жуту можете увести и кроз жуто-златни декор собе, а интезивне боје зидова и шаре тапета су одличне за украшавање жутим детаљима.

Фото: Форма Идеале

На зид као декорацију можете поставити и зидне полице ВКС-80052 и ВКС-80026 са металном конструкцијом, на које можете поређати аутентичне жуте ситнице.

Жута боја може бити заступљена и у вашој спаваћој соби. Уз земљане боје зидова можете бирати комаде намештаја у сивој боји. Главни комад у спаваћој соби може бити француски лежај ЛОЗАНА у сивом штофу, уз који се сјајно уклапају сива комода ДУЕРО 5Ф и гардеробер СИЕРРА 180 ОГ у истој боји, који има и огледало.

Дизајнери ентеријера Форма Идеале предлажу да оваквом амбијенту додате прекривач у златно жутој боји, попут прекривача ДИАМОНД, уз још пар декоративних јастучића у истој или сличној нијанси и ваша соба ће потпуно засијати.

Фото: Форма Идеале

Жута представља боју добродошлице, одлична је и за предсобља и ходнике, као и за трпезарије.

У зависности од изабране нијансе жуте, зависиће и енергија у дому. Интензивна, чисто жута, поправља расположење, пригушена жута делује умирујуће,  неутрална златно жута доноси топлину лета у ваш дом, а бледо жута нијанса може учинити да простор изгледа веће. Широк спектар жутих нијанси даје флексибилност у уређењу ентеријера, а на вама је само да одаберете вашу омиљену нијансу жуте која ће учинити да ваш дом засија новом енергијом.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.