Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СИГУРНО УТОЧИШТЕ

Круже бројне ТЕОРИЈЕ о дезинфекцији, али ево како да исправно очистите дом током КОРОНА ВИРУСА

И док док интернетом круе различите приче о дезинфекцији, заводи за јавна здравља широм света усагласили су се око упутстава

1611351353_deyinfekcija.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Превенција корона вируса креће из сваког дома. Ипак није добро ни претеривању у хигијени и дезинфекцији, па су водеће здравствене установе у Европи заокружили детаљна упутства за чишћење сваког дома током светске пандемије.

Прочитајте још: Мајка открила: Ове предмете ОДМАХ БАЦИТЕ и избегните нагомилавање ствари

Будите пажљиви и држите се препорука, како бисте нашли праву меру и у превенцији својих укућана:

Прочитајте још: Основна правила за прање постељине: Једно сви морамо да поштујемо

  • Пје него што почнете са чишћењем, ставите маску и рукавице. Избегавајте додиривање лица и очију током чишћења.
  • Држите прозоре отворенима да би се простор проветравао. Уколико имате вентилацију, нека она буде укључена.
  • Очистите под детерџентом, па га тек након тога дезинфикујте.
  • Очистите купатило, укључујући WC шољу и све доступне површине у тоалету детерџентом, па тек након тога све дезинфикујте
  • Немојте користити средства са распршивачем (прскалице) за наношење дезинфекционог средства јер може доћи до прскања, које могу даље ширити вирус.
  • Уклоните постељину, јастучнице, јоргане, ћебад и друге тканине, па их накнадно оперите. За прање користите машину за прање веша, по могућности опцију прања на 90 степени користећи детерџент за прање веша.
  • Након чишћења, крпе оперите на 90 степени.
  • Скините рукавице и маску, па их ставите у пластичну врећицу, а затим оперите руке сапуном и водом.
  • Сав отпад настао током чишћења треба што је пре одложити у канте за отпад.
  • Истуширајте се и пресвуците одјћу одмах након чишћења.
  • Оставите прозор отворен да се просторија добро проветри.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas