Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Купаћи костим никако не смете прати у ВЕШ-МАШИНИ: Оперите га на овај начин и трајаће вам ДУЖЕ

Правилно прање купаћег костима важно је како не бисмо морали сваке сезоне да купујемо нови

1659255287_kupacii.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Купаћи костим потребно је опрати после сваке употребе, а важно је и како га перете да би вам трајао дуже од једне сезоне. Хлор у базенима и со у мору могу оштетити материјал или избледети га.

Зато је изузетно важно да испоштујете следећа правила.

Два кључна правила јесу да купаћи оперете одмах након употребе и да то учините ручно. Креме за сунчање, зној и остале хемикалије могу штетити његовој еластичности, а хлор у базенима може учинити да костим пожути.

Прочитајте још: Четири знака да су вам потребни нови пешкири: У овим случајевима их мењајте

Међутим, купаћи не би требало да перете у машини јер је материјал осетљивији. Уместо тога, потпопите га у хладну воду око 30 минута како бисте уклонили хемикалије и зној. Потом, у другом потапању, користите мало детрџента за веш (препоручена доза је да количина буде једнака кашичици).

Можете сипати и мало белог сирћета. Приликом прања костим обавезно окреwните наопачке. Купаћи потом исцедите и оставите да се суши на ваздуху.

Обратите пажњу на ознаку на етикети, уколико немате времена, а одлучите се за прање у машини.Иако неке компаније производе купаће који се могу прати у машини, претходно ставите костим у врећицу за прање и укључите машину на мање интензиван систем рада.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas