Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Лепезе у ентеријеру: У ФЕНГ СХУИ-ју имају велико значење

Према Фенг шуију, лепеза је једна од најбољих амајлија и људи је користе вец́ више од хиљаду година

1699979934_shutterstock_1596416500.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наравно, популарност лепезе је у различитим земљама сасвим другачија, на пример, у Кини је и даље веома популарна и једнако је користе и жене и мушкарци.

У суштини постоји мишљење да се лепеза користи као орнамент за расхлађивање током лета, али врло мали број људи зна да је према фенг шуи-ју лепеза један од најјачих заштитника. Она вас може заштитити од негативне енергије људи или природе.

Није неопходно носити лепезу са собом. Верује се да лепезу треба закачити на зид у кући и не само да може заштитити ваш дом, вец́ ћете у њега донети велику количину корисне енергије. Златна лепеза се према фенг шуи-ју сматра талисманом вечног живота. Древне кинеске легенде кажу да се уз помоц́ златне лепезе могу васкрснути мртви људи. Такође се сматрају еротским симболом.

Ако се питате где да закачите лепезу према Фенг шуију у стану, препоручљиво је поставити је на јужној страни. Вреди напоменути да је у овом простору најпогоднија лепеза од ораховог дрвета.

Ако желите да ојачате здравље свих чланова ваше породице који живе у куц́и, онда је вредно купити лепезу од кедра и ставити је у источни део стана.

Лепеза са сликом рибе привлачи финансијски просперитет и срец́у. Такође је погодно ставити је према истоку.

Помоц́у лепезе можете стимулисати било коју од зона у вашем дому. Ако мислите да постоје места у вашој куц́и где енергија стагнира, тамо можете закачити лепезу, а ситуација ц́е се променити на боље. Не препоручује се да златну лепезу стављате директно изнад кревета у просторији за одмор, јер због превелике количине енергије може доц́и до несанице.

Ако је на послу потребно више енергије, препоручује се да лепезу ставите директно иза леђа. У канцеларији лепеза мора бити постављена под углом од 45 степени и окренута према плафону.

Уз помоц́ лепезе такође можете усмерити енергију. Ако је потребно повец́ати проток енергије помоц́у лепезе онда је ставите на зид, и усмерите на страну где желите да стимулишете проток.

Нема ограничења у избору боје лепезе према фенг шуи-ју. Можете изабрати лепезу у било којој боји. Главна ствар је да се вама свиђа и изазива лепе мисли. Величина лепезе мора одговарати просторији у којој ц́е бити лоцирана. Ако је мала лепеза у великој просторији, онда нец́е донети много користи, јер може сакупљати малу количину енергије. Такође, не препоручује се да велику лепезу ставите у малу просторију, јер прекомерна енергија може довести до поремец́аја равнотеже, што није корисно за људе у просторији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas