Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најчешћи извори БУЂИ У КУХИЊИ: Многи их прескачу током чишћења

Ово су седам најчешћих извора буђи у кухињи које морате редовно чистити

1664187416_foto-unsplash-pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy, Унспласх
Oglas

Буђ у кухињи је веома честа појава, али увек можете да је избегнете правилним и редовним одржавањем ове просторије.

Постоје најчешћи извори буђи који захтевају детаљно чишћење барем неколико пута у току године.

Свакако вреди да одвојите време за детаљно чишћење како не бисте дошли у ситуацију да вам буђ направи велику штету у кухињи.

Ево који су најчешћи извори буђи:

1. Испод фрижидера

Веома мало људи током чишћења кухиње помера фрижидер и чисти простор испод њега, али тамо заправо могу да се “сакрију” разне врсте буђи. Померајте фрижидер најмање два до три пута у току године и детаљно очистите зидове и под око њега.

Прочитајте још: Очистите ТЕПИХ као професионалци: Све састојке већ имате код куће

2. Одводи

Ако се не одржавају редовно, одводи за воду и смеће могу бити прави мали расадници буђи. Одржаваћете чистоћу одвода ако једном недељно саспете 3-4 шоље сирћета које ће спречити настанак нове и очистити постојећу буђ.

3. Канте за смеће

За почетак, саветујемо вам да не купујете превелике канте за смеће. Идеална величина канте је она у коју стане смеће од само једног дана и коју ћете морати празнити на дневној бази. На тај начин спречићете настанак буђи на том месту.

4. Унутрашњост фрижидера

Не дозволите да вам храна превише дуго стоји у фрижидеру, редовно прегледавајте шта је добро, а шта је за бацити. Одредите један дан у недељи када ће прегледавати фрижидер. Покварене намирнице могу утицати на развој буђи, а то никако не желите посебно тамо где је храна.

Прочитајте још: ПЕТ собних биљака које по ФЕНГ ШУИЈУ терају негативну енергију: Једна вам може помоћи да привучете БОГАТСТВО ако ставите новчић у саксију

5. Канта за компост

Ако сте баштован и поседујете канту у којој скупљате компост, имајте на уму да је то један од највећих извора буђи. Канту за компост увек држите поклопљену или још боље, избаците је из кухиње.

6. Покварено воће и поврће

Ништа горе нема од иструнулог кромпира или воћа и зато као и код фрижидера, редовно прегледавајте шта то више није за употребу и проверите да ли је место на ком чувате намирнице можда превише топло и пребаците их на неко хладније.

7. Даске за резање

На даскама за резање се буђ створи брзо и лако, а то ћете избећи ако их након сваке употребе будете правилно чистили и дезинфиковали.

Бонус видео:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas