· · Number of comments: 0

Najčešći izvori BUĐI U KUHINJI: Mnogi ih preskaču tokom čišćenja

Ovo su sedam najčešćih izvora buđi u kuhinji koje morate redovno čistiti

1664187416_foto-unsplash-pixabay.jpg
Foto: Pixabay, Unsplash

Buđ u kuhinji je veoma česta pojava, ali uvek možete da je izbegnete pravilnim i redovnim održavanjem ove prostorije.

Postoje najčešći izvori buđi koji zahtevaju detaljno čišćenje barem nekoliko puta u toku godine.

Svakako vredi da odvojite vreme za detaljno čišćenje kako ne biste došli u situaciju da vam buđ napravi veliku štetu u kuhinji.

Evo koji su najčešći izvori buđi:

1. Ispod frižidera

Veoma malo ljudi tokom čišćenja kuhinje pomera frižider i čisti prostor ispod njega, ali tamo zapravo mogu da se “sakriju” razne vrste buđi. Pomerajte frižider najmanje dva do tri puta u toku godine i detaljno očistite zidove i pod oko njega.

Pročitajte još: Očistite TEPIH kao profesionalci: Sve sastojke već imate kod kuće

2. Odvodi

Ako se ne održavaju redovno, odvodi za vodu i smeće mogu biti pravi mali rasadnici buđi. Održavaćete čistoću odvoda ako jednom nedeljno saspete 3-4 šolje sirćeta koje će sprečiti nastanak nove i očistiti postojeću buđ.

3. Kante za smeće

Za početak, savetujemo vam da ne kupujete prevelike kante za smeće. Idealna veličina kante je ona u koju stane smeće od samo jednog dana i koju ćete morati prazniti na dnevnoj bazi. Na taj način sprečićete nastanak buđi na tom mestu.

4. Unutrašnjost frižidera

Ne dozvolite da vam hrana previše dugo stoji u frižideru, redovno pregledavajte šta je dobro, a šta je za baciti. Odredite jedan dan u nedelji kada će pregledavati frižider. Pokvarene namirnice mogu uticati na razvoj buđi, a to nikako ne želite posebno tamo gde je hrana.

Pročitajte još: PET sobnih biljaka koje po FENG ŠUIJU teraju negativnu energiju: Jedna vam može pomoći da privučete BOGATSTVO ako stavite novčić u saksiju

5. Kanta za kompost

Ako ste baštovan i posedujete kantu u kojoj skupljate kompost, imajte na umu da je to jedan od najvećih izvora buđi. Kantu za kompost uvek držite poklopljenu ili još bolje, izbacite je iz kuhinje.

6. Pokvareno voće i povrće

Ništa gore nema od istrunulog krompira ili voća i zato kao i kod frižidera, redovno pregledavajte šta to više nije za upotrebu i proverite da li je mesto na kom čuvate namirnice možda previše toplo i prebacite ih na neko hladnije.

7. Daske za rezanje

Na daskama za rezanje se buđ stvori brzo i lako, a to ćete izbeći ako ih nakon svake upotrebe budete pravilno čistili i dezinfikovali.

Bonus video:

 

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.