Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЕБИ ШАМПОН

Нећете веровати од колике користи може бити у домаћинству! БЕБИ ШАМПОН ЈЕ ПРАВО ЧУДО!

Шта је то толико нежно да њиме можете опрати косу бебе, али и очистити кауч? Шампон за бебе!

1601376386_Depositphotos_72963187_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Јасно је да су ови шампони одлични за бебе, а и за родитеље, јер се зна да ће купање протећи без суза.

Али овај нежни препарат се може користити и за пуно тога у домаћинству – прање веша, пода или чишћење лица.

1. ОПЕРИТЕ ЛИЦЕ

Ако је овај производ сигуран за кожу ваше бебе, онда је јасно да неће шкодити нити вашој кожи. Дерматолози често препоручују да га користе особе које имају неке кожне проблеме, попут дерматитиса, за прање лица свакодневно. Дакле, можете га без страха користити и ви.

2. СРЕДСТВО ЗА БЕЗБОЛНО УКЛАЊАЊЕ ФЛАСТЕРА

Ако нисте довољно храбри онда вам ништа не значи реченица – само га одлепи брзо и готово. Но, ко воли да скида фластере… Ако нисте храбри, савет је да мало овог шампона ставите на фластер и нећете нити осетити да је нестао. Шампоном можете очистити и вишак креме који је остао испод фластера.

Прочитајте још: Ова места вероватно ЗАБОРАВЉАТЕ приликом БРИСАЊА ПРАШИНЕ

Фото: Депозит

3. ПРОЧИСТИТЕ СИНУСЕ

Мало парења може помоћи да очистите синусе и можда престанете да хрчете, али ако ставите пар капи овог шампона у воду која садржи и со, можете припремити средство које ће вам помоћи ако имате инфекцију синуса, барем тако каже Мас Такасхима, лекар и директор центра за болести синуса на универзитету Бејлор.

- Деци говоримо да руке перу сапуном и водом, а не само сапуном јер ће се тако лакше решити бактерија, а исто се односи и на синусе - додаје и наводи како се ради о новости, па је добро прво се посаветовати са лекаром.

4. ТРЕТИРАЈТЕ МАЊЕ УПАЛЕ ОКА

Муче вас црвени и отечени капци? То је стање често узроковано бактеријама, а симптоми укључују црвенило ока, свраб, пецкање, сузење и стварање крмеља. Третман укључује јаку хигијену, а ви можете то урадити помоћу вруће газе и раствора у коју сте ставили воду и шампон за бебе.

Прочитајте још: Да ли сте се питали зашто су WЦ ШОЉЕ већином БЕЛЕ БОЈЕ? Постоје ДВА РАЗЛОГА за то!

Фото: Депозит

5. ОЧИСТИТЕ НАКИТ

Дијаманти су врло отпорни па није необично ако добијете савет да очистите накит у врућој води којој сте додали мало шампона за бебе.

Али, јесте ли знали да можете истим средством опрати и накит који није од злата или сребра? Једноставно помешајте воду и шампон и четкицом или ватицом обришите накит који је накнадно потребно добро осушити крпицом.

6. ОПЕРИТЕ ПОДОВЕ

Ако желите да смањите употребу јаких средстава за чишћење куће, размислите о шампону за децу. Многи ће стручњаци саветовати да за ламинате користите ово средство, а можете га припремити тако што ћете помешати 2 кашике шампона и литар воде. Нежно је средство, а све ће добро очистити.

Прочитајте још: Главна ЗВЕЗДА стана добила је НОВО лице: УГАОНА гарнитура је добила ХИТ продужетак!

7. ЧИСТИТЕ КОЖНИ НАМЕШТАЈ И КОЖНЕ ЈАКНЕ

Пуно је средстава доступно за чишћење коже, али често вам није потребан тај специјални и често скупоцен раствор. Помешајте кап шампона и мало воде и сувом крпом очистите намештај, а када су у питању кожне јакне, поступак је исти.

8. ОПЕРИТЕ КАШМИР И ВУНУ

Кашмир и вуна су осетљиви на воду, али шампон за бебе је довољно нежан да их њиме можете прати. Једноставно их оперите на руке у води и шампону и оставите да се суше.

9. ПОПРАВИТЕ РАЈСФЕРШЛУС НА ПАНТАЛОНАМА

Запео је и не миче се? Ставите мало шампона на њега и тапкајте ватицом. Ако није покидан, ово ће вам сигурно помоћи.

Прочитајте још: Како се ПРАВИЛНО УСИСАВА: Ове грешке прави већина

Фото: Депозит

10. ОПЕРИТЕ ПСА

Наравно да је оно средство које је сигурно за бебе сигурно и за љубимце, но како кожа пса има другу ПХ вредност, чак и најблажи производи могу бити штетни. Али, ако вам се пас управо уваљао у нешто смрдљиво и немате ништа друго при руци, слободно искористите овај шампон како би га опрали.

11. ОПЕРИТЕ ЧЕТКИЦЕ ЗА ШМИНКАЊЕ

Прљаве четкице за шминкање могу бити легло бактерија, што може штетити здрављу али и вашем изгледу, а често могу ширити опасне инфекције попут оне узроковане бактеријом ешерихајом коли или гљивицама. Стручњаци препоручују да их перете сваких 10 дана благим шампоном. Све што треба да урадите је да их исперете добро и да их оцедите и пустите да се осуше.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas