Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

Нека мирише данима: Како да ЛАЛЕ, ЗУМБУЛИ и друго пролећно цвеће што дуже остану свежи у вази

Природа се пробудила, а на пијаце су већ одавно стигли први букети цвећа

1618582393_Depositphotos_206159140_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Сви волимо мирисне ноте пролећног цвећа у свом дому, посебно букете које купимо викендом када одемо на пијацу. Ипак, неретко се догоди да цвеће у вази не може да опстане дуже од пар дана, а камоли да дочека наредну суботу и одлазак на пијацу.

Прочитајте још: ЛЕКОВИТИ бразилски орах: Повољно утиче на рад ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ, али зашто се конзумирају само два комада дневно?!

Доносимо вам савете искусних домаћица како да цвеће што дуже остане свеже у вазама и украшава наш дом.

Зумбули

Зумбули су јако лепи у саксији, али ако желите да их држите у вази морате бити спремни на чињеницу да они брзо пију воду и убрзано цветају. А томе погодује и топлота у стану. Најбоље би било да за њих изаберете непрозирну, или вазу од мутног стакла, јер они имају тенденцију да замуте воду.

Мимозе

Прочитајте још: ПОСТ је здрав, јер регенерише ћелије, снижавају притисак и чине још једну фантастичну услугу организму

Аранжмани са мимозама су кратког века. Топао ваздух у домовима их скоро инстант сасуши и будите спремни на то. Пре него што их ставите у вазу, скратите стабљике дијагонално за отприлике центиметар и по, опционално можете у воду додати и прихрану за цвеће. Мимозе остају лепе и када се суше, па није лоша опција да их искористите за букете од сувог цвећа.

Лале

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Постоје двије врсте лала, стандардне лале и врло дугачке француске лале са већим пупољком. Не плашите се куповине малих и зелених пупољака, с временом ће се отворити и процветати. Лале је потребно скратити, најбоље је да то учините ножем на хоризонталној површини.

Ако их не одсечете пре стављања у вазу, они ће спорије цветати. Дугачке лале савршено иду уз гране. У вазу ставите седам лала и додајте неколико гранчица жуте форзиције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas