Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

"ОТВОРЕН ПРОСТОР" у ентеријеру захтева посебну пажњу и начин уређења: Обратите пажњу на три ствари

Данас се све више приликом дизајнирања кућа и станова праве они са отвореним просторима.

1633608644_Depositphotos_163982120_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Отворени простори постали су доминантни на тржишту, а могу да имају много предности. Повезаност кухиње, трпезарије и дневне собе пружа осећај повезаности и узајамности.

Како уредити отворене просторе?

Према саветима стручњака постоји неколико начина за њихово уређење.

Отвореност мисли

Према стручњацима овакви типови простора помажу породици да се осец́а повезано, а дом испуњавају природним светлом.

У великом, отвореном простору без зидова и врата, смишљање како да створимо зоне за кување, јело и одмарање, може да буде прави изазов.

Прочитајте још: Четири ЛУКСУЗНЕ дизајнерске идеје за кухињу - Изгледаће СКУПО, а ви ћете остати у оквиру БУЏЕТА (ФОТО)

- Важно је разлислити о размери. Не желите да кухиња нађача остатак простора, ако дизајнирате велику кухињу, простор постаје сав за кување, а има и мање простора за излежавање и забаву, што је отворени концепт! Када размишљате о распореду, уверите се да има довољно простора посвец́еног сваком циљу који имате за простор, било да је то читање, вечера или гледање филмова. Узмите у обзир размере при тражењу намештаја, тепиха и другог. Мали кауч или трпезаријски сто могу да буду неодговарајући за велике просторе - каже Декуа Кенза саветник за уређење ентеријера.

Дефинишите зоне

- Приликом намештања простора који је отворен, препоручујем коришц́ење тепиха и намештаја за дефинисање појединачних површина. Велики, удобан тепих створиће пријатну визуелну поделу између отвореног дневног боравка и кухиње. Боја је такође одличан начин да вам помогне да дефинишете простор у отвореном распореду. Размислите о томе да обојите кутак или наглашени зид у контрастној боји како бисте одвојили простор куц́не канцеларије са стране кухиње или визуелно одвојили трпезарију од кухиње - саветује Натали Папиер.

Распоред

- Уобичајена грешка коју видим је када је сав намештај постављен тик уз зидове. Направити различите зоне како бисте постигли природни ток различитости просторија и њихову функционалност. Укључите мешавину намештаја који разликује зоне - као што је софа која је окренута од кухиње - истиче Папиер.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas