Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Ово су топ 3 БИЉКЕ ЦВЕТНИЦЕ за терасе које су идеалне за јесењи период

Замените своје једногодишње летње цветнице биљкама за јесењу сезону

1662153707_flower-cart-g64edb8ea8_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Хладније време захтева и додатну негу за ваше биљке, али у великом броју случајева и потпуну промену биљака прилагођену новим временским условима. Заправо, ваша тераса треба да буде преплављена цвећем и у раном јесењем периоду.

Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА

Предлажемо 3 цветнице које интензивно цветају и имају богат распон боја, од циклама до љубичасте боје. 

Хризантема

Доступне су у различитим бојама, а најлепше су ватрене циклама и розе нијансе. Оне воле да су на светлом месту, али не директно на сунцу, одговара им температура од око 18 степени, не воле ни превише топлоте и зато су одлична биљка за рану јесен. Умерено заливати и редовно прихрањивати биљку.

Звездан

Јастучасти звездан може да цвета у најразличитијим нијансама ружичасте и љубичасте боје. Обично је висок од 15 до 45 центиметара. Због касног цветања треба водити рачуна да се звездан посади на место које ће и током јесени бити сунчано, јер без сунца може изостати цветање. Што се тиче заливања, оно треба да буде умерено, а биљка може да поднесе и мању сушу.

Прочитајте још: Зашто би ЗЕЛЕНА БОЈА требало да буде део дома? Створите хармонију

Главица

Расте до једног метра у висину, усправно и разгранато. Велики цветови у облику кугле могу бити у тоновима боја од плаве до љубичасте. Ова биљка воли да буде на сунцу, није захтевна кад је заливање у питању, добро подноси сушу, али је важно да буде на топлом и заштићеном месту. Поред необичног и декоративног цвета и листови су ми китњасти, тако да ће у групи са осталим цвећем изгледати атрактивно и раскошно.

Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas