Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Ovo su top 3 BILJKE CVETNICE za terase koje su idealne za jesenji period

Zamenite svoje jednogodišnje letnje cvetnice biljkama za jesenju sezonu

1662153707_flower-cart-g64edb8ea8_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Hladnije vreme zahteva i dodatnu negu za vaše biljke, ali u velikom broju slučajeva i potpunu promenu biljaka prilagođenu novim vremenskim uslovima. Zapravo, vaša terasa treba da bude preplavljena cvećem i u ranom jesenjem periodu.

Pročitajte još: Najbolje boje za prostor oko radnog stola prema FENG SHUI disciplini: ZELENA daje energiju, a evo šta znači CRNA

Predlažemo 3 cvetnice koje intenzivno cvetaju i imaju bogat raspon boja, od ciklama do ljubičaste boje. 

Hrizantema

Dostupne su u različitim bojama, a najlepše su vatrene ciklama i roze nijanse. One vole da su na svetlom mestu, ali ne direktno na suncu, odgovara im temperatura od oko 18 stepeni, ne vole ni previše toplote i zato su odlična biljka za ranu jesen. Umereno zalivati i redovno prihranjivati biljku.

Zvezdan

Jastučasti zvezdan može da cveta u najrazličitijim nijansama ružičaste i ljubičaste boje. Obično je visok od 15 do 45 centimetara. Zbog kasnog cvetanja treba voditi računa da se zvezdan posadi na mesto koje će i tokom jeseni biti sunčano, jer bez sunca može izostati cvetanje. Što se tiče zalivanja, ono treba da bude umereno, a biljka može da podnese i manju sušu.

Pročitajte još: Zašto bi ZELENA BOJA trebalo da bude deo doma? Stvorite harmoniju

Glavica

Raste do jednog metra u visinu, uspravno i razgranato. Veliki cvetovi u obliku kugle mogu biti u tonovima boja od plave do ljubičaste. Ova biljka voli da bude na suncu, nije zahtevna kad je zalivanje u pitanju, dobro podnosi sušu, ali je važno da bude na toplom i zaštićenom mestu. Pored neobičnog i dekorativnog cveta i listovi su mi kitnjasti, tako da će u grupi sa ostalim cvećem izgledati atraktivno i raskošno.

Pročitajte još: Najbolje boje za prostor oko radnog stola prema FENG SHUI disciplini: ZELENA daje energiju, a evo šta znači CRNA

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas