Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Декорација многих тераса током пролећа и лета: Како се негују ПЕТУНИЈЕ које цветају до јесени?

Петуније су једне од најпопуларнијих баштенских биљака.

1652780187_petunia-2396610_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Петуније можете да нађете у скоро свим бојама осим праве плаве. Имају широке цветове у облику трубе и разгранато лишц́е.

Петуније су биљке које брзо расту, тако да ће вам улепшавати дворишта и терасе од касног пролећа и преко целог лета.

Нега петунија

Примарна сезона цветања за петуније је лето, мада могу да почну и у пролец́е. Екстремне летње вруц́ине могу да изазову привремени престанак цветања, али не очајавајте, већ их преместите у делове терасе који су заштићени од сунца.

Прочитајте још: Цвет звани МИЛИОН ЗВОНЧИЋА: Трпи јако сунце, лако је за одржавање и обожава ОВУ јефтину прихрану

Светлост

Вец́ина сорти петуније воли пуно сунца, што значи најмање шест сати директне сунчеве светлости у вец́ини дана. Али у врелини лета, делимична сенка ц́е помоц́и да се они освеже и боље цветају.

Земљиште

Петуније преферирају лагано, плодно тло које пружа добру дренажу. Могу да толеришу различите типове тла све док је земљиште добро дренирано. Поред тога,  воле благо киселу пХ вредност земљишта.

Прочитајте још: Заливајте биљке МЛЕКОМ УМЕСТО ВОДОМ и остаћете У ЧУДУ кад видите резултате! Подстиче раст и сјај лишћа, а ево како се користи

Заливање петунија

Петуније не воле да буду дуго суве, али такође не воле да ни да буду у влажном тлу, које може да  доведе до труљења корења. Свакодневно заливање током летњих дана може да буде добар орјентир, пише Тхе Спруце.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas