Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Палета земљаних тонова унеће додатну топлину у ваш дом

Један од главних трендова у уређењу ентеријера који опстае кроз време су земљани, пригушени окер и теракота тонови, који су инспирисани пејзажима природе.

1646320338_pjimage.jpg
Фото: Форма Идеале
Oglas

Суштина је у пригушеним нијансама које се стапају са природом, стварајући мирну и уземљену шему боја ентеријера и уносећи додатну топлину у дом.

У свом најужем смислу, палета земљаних тонова се односи на боју земље и на боје које садрже браон тон, а може се односити и на палету боја инспирисану природом, разне смеђе, сиве, зелене и жуте нијансе.

Фото: промо

Ови тонови одлично се уклапају са другим природним бојама, попут зелене. Уколико се одлучите да сав намештај буде у браонкастим тоновима, предлажемо да у амбијенту користите велике површине зелене боје, нпр. за боју зида, а можете користити и тапете са мотивима природе којима преовладава зелени тон.

Мекани светлобраон штоф фотеље ЗУРИЦХ и плетени табуре омекшаће рустичност дрво декора осталих комада намештаја, као нпр. клуб сточића ЦОБРА, или витрине НОТЕ. Упечатљива витрина НОТЕ својим равним линијама представља грандиозну и величанствену фокусну тачку у амбијенту, а прави је избор за ентеријере са земљаном палетом боја, јер се лако уклапа са било којом акцентном бојом.

Фото: промо

Земљани тонови не морају стриктно да буду заступљени кроз комаде намештаја. Могу бити део ентеријера кроз боје зидова, тепиха или декорације, док намештај може бити у било којој боји и стилу.

Радни кутак у оквиру дневног боравка можете преградити малим параваном, али тако да боја зида простор повезује у целину. Бирајте намештај који припада индустријском дизајну и комбинација је дрво декора и метала. Сјајан пример је компјутер сто ЦТ- 1932, уз који можете комбиновати модерно дизајнирану трпезаријску столицу ВРП-001-К.

Омиљене ситнице можете чувати на зидним полицама ВКС-80053 и ВКС-80029М модерног дизајна које ће додати ведрину радном простору и оплеменити га. Земљане тонове уклопите са другим природним бојама, попут небо плаве или жуте. Док земљане боје греју, плава и жута доприносе ведрини простора.

Фото: промо

Земљана палета у ширем смислу може се односити и на боје које се налазе у природи, као што су разне смеђе боје земљишта, зелених листова, облачне сивкасто плаве.

Фотеља СТРЕЦХY, иако у розе штофу, веома је атрактивно решење које се одлично уклапа са теракота тоновима и представља одличан комад у акцентној боји за било који амбијент. Предлог дизајнера ентеријера Форма Идеале је да уз овакве боје користите тамносиве и црне нијансе кроз детаље, како бисте умирили жар црвенкастих тонова. Осим модерног дизајна и изражене естетике, фотеља има и могућност развлачења у лежај за спавање.

Простор ће још удобнијим и луксузнијим учинити сјај златне декорације и богати тамни драпер на прозору уз зид са шареним тапетама. Отворена полица БС-1932 у декору дрвета са металном конструкцијом омогуц́ава лак приступ омиљеној књизи или миришљавој свећи и одлично употпуњује простор.

Управо због своје развнорсности и лепоте земљани тонови су деценијама популарни у дизајну ентеријера, па се добро уклапају у било који амбијент. Ова палета боја ће увек импресионирати, а представља сигуран избор за све који траже опуштајућу атмосферу која је и удобна и пријатна за око.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas