Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет трикова који вам могу помоћи да НЕУТРАЛИШЕТЕ МИРИС ДУВАНСКОГ ДИМА У ДОМУ: Без хемикалија и одвајања велике суме новца

Отарасите се дуванског дима на природан начин

1681985123_shutterstock_527588992.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако сте непушач, мирис сваке запаљењу цигарету у вашем дому осећате данима. Непријатни мирис се увлачи у гардеробу, косу, намештај, зидове, завесе, тепихе. И ту никакво проветравање не помаже, ма колико отварали прозоре. Ипак, постоје трикови који ће вам помоћи или бар делимично уклонити мирис дуванског дима. Неколико намирница које сигурно имате доступне у својој кухињи ће вам добро доћи у борби против непријатног мириса.

Сирће

Сирће је одлично средство које за свашта може да послужи: од чишћења купатила до уклањања каменца из бокала за кување. Врло је ефикасно и у уклањању дуванског дима. Чим се задими, у једну посуду ставите сирће које има ту моћ да га скупља и ефикасно неутралише. У њу можете додати и неколико капи етеричног уља лаванде, наранџе или лимуна Након седељке, где се много пушило, дим који је ушао у намештај опет уклоните уз помоћ сирћета. Направите раствор сирћета и воде и тиме пребришите тапацирунг и тепихе.

Јабуке

Веровали или не, али јабуке одлично упијају дувански дим. Потребно је да их исечете на половине и ставите близу пиксле где и има највише дима. Јабуке ће уз то допринети да вам просторија лепо замирише.

Кора од поморанџе и лимуна

Још један разлог да не бацате коре од  поморанџи и лимуна које ће вам добро доћи у уклањању дуванског дима. Ставите их на радијатор и оне ће одатле ширити фини мирис око себе. Можете их ставити у воду да се прокувају. Из ваше шерпе ће се по целом стану раширити пријатан мирис.

Сода бикарбона

Неугодни дим цигарета је најтеже уклонити из тепиха и намештаја где се стално пуши. Али ту је чудесна сода бикарбона. Прво добро усисајте тепих и тапацирани намештај, па преко њих проспите соду бикарбону и оставите да одстоји преко ноћи. Ујутру усисајте соду која је упила неугодни мирис. После тога их можете пребрисати раствором воде и сирћета у односу 2:1.

Песак за мачке

Пре изношења пепељара пред госте, у сваку ставите мало песка за мачке који има ту могућност да упија непријатне мирисе, што ће бар донекле смањити ефекат дуванског дима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas