Oglas
· · Komentari: 0

Pet trikova koji vam mogu pomoći da NEUTRALIŠETE MIRIS DUVANSKOG DIMA U DOMU: Bez hemikalija i odvajanja velike sume novca

Otarasite se duvanskog dima na prirodan način

1681985123_shutterstock_527588992.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako ste nepušač, miris svake zapaljenju cigaretu u vašem domu osećate danima. Neprijatni miris se uvlači u garderobu, kosu, nameštaj, zidove, zavese, tepihe. I tu nikakvo provetravanje ne pomaže, ma koliko otvarali prozore. Ipak, postoje trikovi koji će vam pomoći ili bar delimično ukloniti miris duvanskog dima. Nekoliko namirnica koje sigurno imate dostupne u svojoj kuhinji će vam dobro doći u borbi protiv neprijatnog mirisa.

Sirće

Sirće je odlično sredstvo koje za svašta može da posluži: od čišćenja kupatila do uklanjanja kamenca iz bokala za kuvanje. Vrlo je efikasno i u uklanjanju duvanskog dima. Čim se zadimi, u jednu posudu stavite sirće koje ima tu moć da ga skuplja i efikasno neutrališe. U nju možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, narandže ili limuna Nakon sedeljke, gde se mnogo pušilo, dim koji je ušao u nameštaj opet uklonite uz pomoć sirćeta. Napravite rastvor sirćeta i vode i time prebrišite tapacirung i tepihe.

Jabuke

Verovali ili ne, ali jabuke odlično upijaju duvanski dim. Potrebno je da ih isečete na polovine i stavite blizu piksle gde i ima najviše dima. Jabuke će uz to doprineti da vam prostorija lepo zamiriše.

Kora od pomorandže i limuna

Još jedan razlog da ne bacate kore od  pomorandži i limuna koje će vam dobro doći u uklanjanju duvanskog dima. Stavite ih na radijator i one će odatle širiti fini miris oko sebe. Možete ih staviti u vodu da se prokuvaju. Iz vaše šerpe će se po celom stanu raširiti prijatan miris.

Soda bikarbona

Neugodni dim cigareta je najteže ukloniti iz tepiha i nameštaja gde se stalno puši. Ali tu je čudesna soda bikarbona. Prvo dobro usisajte tepih i tapacirani nameštaj, pa preko njih prospite sodu bikarbonu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru usisajte sodu koja je upila neugodni miris. Posle toga ih možete prebrisati rastvorom vode i sirćeta u odnosu 2:1.

Pesak za mačke

Pre iznošenja pepeljara pred goste, u svaku stavite malo peska za mačke koji ima tu mogućnost da upija neprijatne mirise, što će bar donekle smanjiti efekat duvanskog dima.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas