Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФЕНГ ШУИ

ПОБОЉШАЈТЕ СПАВАЊЕ УЗ ФЕНГ ШУИ: Савети за уређење спаваће собе за добар проток енергије

Све о фенг шуи тајнама за бољи сан пише Николина Баленовић, интуитивна и дипл. фенг шуи саветница

1688550911_shutterstock_279750872-spavaca-soba.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви знамо колико је квалитетан сан потребан и увек је једна од истакнутих препорука у здравственим препорукама. Много се боље осећамо када смо наспавани и када редовно имамо довољно сна, с обзиром да се кроз сан обнављамо.

Најчешће на наш сан утичу наше мисли. Уколико сте у стресу, страху, забринутости, тузи, љутњи или сличним негативним емоцијама – то увелико може да утиче на квалитет сна. Негативна стања и мисли могу да допринесу да не можете да заспите или се будите усред ноћи. Наше мисли и наша стања најодговорнија су за квалитету нашег сна. Из истог разлога корисно је имати алате који вам помажу како да се носите са стресом, са страховима и забринутошћу. Тапкање, односно ЕФТ је једна врло моћна техника која смањује ниво стреса за само пет до 10 минута коришћења. Има и разних других техника које вам могу помоћи. Битно их је примењивати, јер без примене нама жељене манифестације.

Наш простор увелико утиче на нас и може нам помоћи или одмоћи у нашим настојањима. За квалитетан сан битно је да је простор наше спаваће собе уређен хармонично. Свакако је важно да немамо неред у спаваћој соби. Није добро да је у соби пуно разбацаних ствари, да је на столици наслаган веш за пеглање... То даје осећај незавршености обавеза и никако не подстиче одмор и интиму. Битно је да је соба ослобођена од непотребних ствари и намештаја.

Зрачење и садржаји

За квалитетан сан битна је и наша електроника. Да би се квалитетно и здраво наспавали препоручујем гашење WИ-ФИ. То нам је у противном непотребно зрачење које са једним кликом можемо да решимо. Бар за свој дом.

Надаље, што се електронике тиче, један сегмент је многима јако тежак, а то је мобилни телефон и/или лаптоп. Садржаји које гледамо могу да нас забављају, чак и ако су едукативни и јако позитивни, на жалост подстичу активност у мозгу и будност, а тиме одмажу телу да се припрема за одмор.

Није добро да се у спаваћој соби налази ни опрема за вежбање или за рад (лаптоп), јер то пдстиче активност, а то се коси са енергијом коју треба да има спаваћа соба. Она треба да пружи енергију мира, одмора и интиме.

Такође није добро имати телевизор у спаваћој соби, осим што зрачи, никако се није добро успављивати гледајући га. С обзиром на то да је битно да сами одређујете који садржаји ће улазити у вашу подсвест, верујем да не желите да се у вашој подсвести множи енергија агресије, насиља, беса, страха или сличних негативних емоција – а наведено може да се догађа ако непосредно пре спавања гледате агресивне садржаје или садржаје који подстичу енергију страха. Чак и ако немате телевизор у спаваћој соби, није добро садржаје који подстичу наведене емоције гледати пре спавања.

Намештај и положај кревета

Подстиче се мало намештаја, само кревет и ормари који својом величином и бојом не смеју да гуше простор. За кревет је најповољније да је од дрвета и да има више узглавље, али никако не превисоко да не би својом величином асоцирао на надгробну плочу. Више узглавље даје осећај заштите и сигурност, а у практичном смислу, наслон код читања или комуникације са партнером. Битно је да се врата за спаваћу собу са кревета виде дијагонално. Дакле, никако није добро да је кревет тачно насупрот вратима – јер та позиција има јако лоше фенг шуи значење.

Боје и материјали

Фенг шуи знање нас повезује са природом. Тако се кроз фенг шуи савете увек нагиње природним материјалима. Важно је да су и наша постељина и одећа за спавање од природних материјала – као што су памук или свила. Никако није добро да су нам боје у спаваћој соби тамне или јарке. Боје које никако нису добре за наше здравље у спаваћој соби су црна, смеђа, тамно плава, љубичаста, црвена. Те боје треба генерално избегавати у великим количинама и у другим просторијама. Пожељне су пастелне, нежне боје. Које тачно, зависи од страна света, од ваших ки бројева и од летећих звезда, а то вам може израчунати и предложити особа која се бави фенг шуи саветовањима.

Препорука је да се прозор преко ноћи остави отворен, тако да ваздух може да струји кроз простор.
Оно што вам може помоћи за лакши улазак у сан је чај од камилице који можете пити пре спавања или неки сличан чај уз читање неколико странице лагане књиге.

Ако уз примену свих наведених савета и даље имате проблем са спавањем, можда би требало да проверите радиестезију. Подземне воде и мреже подземних чворова могу лоше да утичу на здравље, зато је важно проверити и предузети направити контра мере ако је потребно.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas