Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
корисно

Њих никада не чистите СОДОМ БИКАРБОНОМ, направиће више штете него користи!

Одлично је средство за чишћење, а може се користити и за кување. Ипак, постоје ситуације када сода бикарбона може нанети више штете него користи.

1608552402_Depositphotos_42006235_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ово су ситуације када ово средство треба избегавати.

Стакло

Ипак је боље држати се производа за прање прозора, јер како је сода бикарбона доста абразивно средство, могло би оштетити стакло. Ако желите природни производ за чишћење стакла, користите сирће.

Прочитајте још: Предмети који никако не треба да се нађу у купатилу: Разлози су бројни

Алуминијум

Керамичке плочице за кување
Сода бикарбона је одлична за чишћење кухиње, али припазите на глатке површине направљене од керамике, јер ће на њима лако остати огреботине или бели филм којег ћете се тешко решити. Ако вам се то већ догодило, покушајте очистити винским сирћетом.

Можете је користити за чишћење посуда и лонаца, али не заборавите накнадно добро испрати, јер може узроковати оксидацију и тако би оно могло постати смеђе боје.

Мермер

Никада немојте користити соду бикарбону за чишћење мермерних површина. Током времена ће она проузроковати штету на горњем заштитном слоју и оставити огреботине. Иако је потребно времена да штета настане, паметније је одабрати средство намењено за чишћење тих површина.

Древени намештај

Сода бикарбона може бити прејако средство за дрвени намештај, а сигурно ће уништити површински сјај и тако вас оставити незадовољнима. За дрво је најбоље користити производе коју су намењени управо за те сврхе.

Фото: Депосит

Прочитајте још: ПЕТ ДЕТАЉА у вашем дому откривају каква сте особа: Уређење упућује на ове особине

Кожа
Сода бикарбона има базичну пХ вредност, док је онај коже благо кисео. Коришћење соде бикарбоне за свакодневно прање ће неутрализовати природну пХ вредност коже и тако ће она остати сува и испуцала.

Сребро

"Иако је намакање сребра у води и соди бикарбони брзи начин за решавање тамних мрља, ова текућина може бити прејака и тако ће сребро мијењати боју пуно брже након оваквог чишћења", истиче Лили Камерон, власница фирме за професионално чишћење. Њен је савет да чишћење сребра препустите професионалцу.

Коса

Слично као код коже, ако соду бикарбону пречесто користимо за прање, она ће уништити сва природна уља на темену и тако ће коса изгледати беживотно и суво.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas