Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Предмети у КУПАТИЛУ којих се морате ОТАРАСИТИ: Они су извори бактерија, а неки више нису здрави за употребу!

Време је да одбаците све предмете који стварају неред и сакупљају прашину у вашем купатилу. Очистите своје ормаре и фиоке како би добили што организованије купатило

1654532447_bathroom-gc44199f52_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Купатила су центар ужурбаних јутарњих рутина, ноћних опуштања и разних основних потреба током дана. Уз сву ову активност долази и неред и прљавштина, а у типично малој просторији као што је купатило, не можете себи приуштити да губите простор на ствари које вам нису потребне. Неки од најчешћих криваца за неред у купатилу су лекови са истеклим роком трајања, као и козметика, који могу бити чак опасни и по ваше здравље. 

Прочитајте још: 5 КРАТКИХ и једноставних трикова за ЧИШЋЕЊЕ ДОМА

Рашчишћавање предмета којима је прошао рок или су једноставно непотребни помоћи ће вам да направите чистије и организованије купатило . Проверите да ли у вашим ормарићима, радним површинама, фиокама и полицама постоје ове ствари у купатилу које изазивају неред, а затим предузмите неопходне кораке да их правилно одложите. Ако се решите ових небитних ствари, имаћете више простора да ефикасно организујете ствари које су вам заиста потребне и да их користите током свакодневне рутине.

1. Тоалетне потрепштине са истеклим роком трајања

Већина тоалетних производа, као што су контактни раствор, водица за испирање уста и сапун, имају рок трајања. Када прође њихов век, ови производи могу почети да се кваре и губе своју ефикасност или чак да утичу лоше по вас. Проверите датум на дну амбалаже да бисте утврдили да ли је и даље добро за употребу. Ако не можете да пронађете датум истека, одложите све што је старије од годину дана.

2. Застарели козметички производи

Козметички производи нису дизајнирани да трају заувек. Нарочито ако су већ отворени. Козметика попут сенки за очи, пудера, кармина и маскаре почиње да опада у квалитету током времена и може да садржи мноштво бактерија. Да бисте одредили рок трајања, проверите на етикети малу икону тегле која садржи број са словом М поред ње, на пример 6М или 12М. Ово означава број месеци колико ће производ трајати након што га отворите. Такође треба да пазите на промене у боји, конзистенцији или мирису. Ово су знаци да ваша шминка више није прикладна за употребу.

3. Стари лекови за "не дај Боже"

Очистите свој ормарић од свих лекова или витамина који више нису потребни или им је истекао рок трајања, што може бити небезбедно за употребу. Већина ће имати датум „употребљиво до” или „искоришћен до” на етикети. Ови лекови су вероватно остављени за неке специфичне ствари, а могу вам буквално затребати једном у сто година, када им је већ истекао рок трајања. 

4. Разни узорци 

Будите искрени: да ли ћете заиста користити све оне бесплатне узорке производа и минијатурне тоалетне потрепштине из хотела? Ако не, они само додају неред. Очистите своју колекцију узорака за једнократну употребу да бисте направили места за производе пуне величине које заиста користите. Не само да стварају неред, већ и они такође имају свој рок трајања. 

5. Дотрајали пешкири

Смањите неред тако што ћете одбацити све пешкире који су похабани, умрљани или који су се укрутили. Сачувајте свој простор за складиштење за оне пешкире у добром стању које заиста волите да користите. Поново користите старе пешкире и крпе за прање за чишћење око куће или размислите о донирању у локално склониште за животиње где се могу користити за пружање удобности животињама.  

6. Старе четкице за зубе

Четкица за зубе која се користи двапут дневно може довести до великог хабања ваше четкице за зубе, а бактерије и честице хране се временом могу накупити између длачица. Из ових разлога, препоручује се да замените четкицу за зубе свака три до четири месеца. Замените је још раније ако их користите чешће од два пута у току дана или ако већ приметите хабање на њима. 

7. Оштећени алати за обликовање косе

Алати као што су фен за косу, пегле за косу, фигаро, могу се лако истрошити честом употребом. Ако било који од ових уређаја изгледа оштећено, има истрошене или излизане каблове или почиње да се квари, одмах га баците да бисте избегли ризик од удара или пожара. Такође, милион четки за сушење и обликовање косе морате одржавати са времена на време и испирати јер и оне могу бити легло бактерија. 

8. Стари сунђери за купање

Нарочито када се чувају у топлом, влажном окружењу туша, сунђери пружају оптималне услове за раст бактерија. Планирајте да их замените сваких један до два месеца, или раније ако приметите плесниве тачке или непријатан мирис. За санитарније искуство купања, потпуно избаците сунђере у корист крпе за прање коју можете опрати након сваке употребе. На сунђерима се таложи ваш горњи слој коже, и ако га не оперете како треба, у влажној средини могу се развити бактерије које су опасне за вашу кожу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas