Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕПОРУКЕ

Савети и планирање на време: Када је време за велико пролећно ЧИШЋЕЊЕ ОРМАРА?

Време је да размишљате о великим кућним пословима са поновним пролепшањем времена

1677627824_shutterstock_724857655.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Израз "пролећно чишћење" обично се повезује са прилично озбиљним улагањем времена: све треба да сија, блиста и дише. Главна ствар која се тражи од вас је да завршите чишћење да се не претвори у лето, а затим у јесен, зиму- током целе године. Пролећно чишћење је ослобађање, чишћење простора од ствари које, са појавом топлоте, више нису потребне. Паралелно са рашчишћавањем, иде и „глобално” сређивање целог стана или куће.

Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?

Детаљан план помоћи ће вам да се што једноставније организујете и одрадите овај задатак у свом дому и да пролећно чишћење прође "без проблема". Ево 10 савета који ће вам помоћи да све урадите на највишем нивоу и да испоштујете рокове.

1. Направите листу

Наведите све што бисте желели да постигнете као резултат пролећног чишћења, а затим групишите задатке које ће вам бити згодно обављати један за другим. Ово ће "компактовати" и учинити примену сила ефикаснијом, нећете бити раштркани, често мењајући врсту активности. И, наравно, након састављања листе обавеза, нећете имати питања шта даље.

2. Окупите тим

Припремите своје помоћнике унапред. Упозорите свог мужа и децу да ће вам можда требати њихова помоћ овог викенда. Отприлике размислите које ћете им задатке поверити. Ако су потенцијални помагачи прихватили ову идеју без много ентузијазма, можете им обећати свечану вечеру или пикник у природи - пролеће треба дочекати у потпуности!

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

3. Набавите залихе

У недељи која претходи вашем планираном чишћењу, набавите све што вам може затребати. Направите листу за куповину пре посете продавници хардвера (на основу листе обавеза). Унапред сазнајте који алат је најбољи за вас да користите за сваки задатак.

4. Распоредите задатке који одузимају време унапред

Ако сте планирали нешто напорно и дуготрајно, можда ћете морати да издвојите додатно време за то. На пример, ако ћете шампонирати своје тепихе, биће им потребно дан или два на сунцу да се добро осуше. Због тога је боље то учинити унапред, како не бисте размишљали о сушењу тепиха током главног посла.

5. Фокусирајте се на један по један задатак 

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Да ли вам је познат осећај када вам се очи разрогаче од задатака? Мораш да урадиш то и то. Почињемо да преузимамо једну ствар, а затим на путу скачемо на другу. Тако се троши више енергије, а крај чишћења се не види. Да бисте избегли овај сценарио, фокусирајте се само на задатак који сте преузели док га не завршите. Немогуће је радити неколико ствари добро у исто време. Ово правило је основа за компетентно управљање временом.

6. Похвалите се за успех и признајте напредак

Лако је одустати када увек размишљате о томе колико још треба да урадите! Да, генерално пролећно чишћење је обиман задатак, на списку може бити педесет ствари, од којих неке захтевају доста времена. Када је чишћење у пуном јеку, обратите пажњу не на то колико је бодова остало, већ на то колико сте већ урадили. Признајте да сте добро напредовали у свом тешком подухвату. Да бисте видели напредак, не морате чак ни да проверавате листу - само гледајте како све около почиње да се мења. Мислите само на добро, а поспремајте у добром расположењу.

7. Будите реални

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Запамтите да је чишћење велики пројекат (подсећао сам вас на ово више пута и подсетићу вас поново). То захтева озбиљно улагање времена. А сада радите генерално чишћење, мада бисте могли да радите нешто друго. Али замислите колико ћете снажно добити задовољство од обављеног посла. Понос на себе, радост због видљивог резултата - све ће се то сигурно десити.

8. Правите паузе

Нисте машина, не можете да радите цео дан без одмора. Паузе у распореду унапред. Кад се види крај, лакше је радити. Док чекате паузу време ће брже пролетети, а у паузи се можете опустити и уживати у сунцу, свежем ваздуху и пјеву птица. Планирањем паузе унапред спречићете да их имате пречесто и дуго.

9. Унапред припремите ужине и оброке воће

Вечеру је такође најбоље припремити унапред, увече, како бисте је једноставно загрејали када за то дође време.

10. Будите спремни на "загушење"

Шта само ви нећете морати да радите! Али немојте се обесхрабрити, већ покушајте да се забавите. Укључите своју омиљену плејлисту и започните борбу за ред у својој кући! Изаберите забавну, живахну музику да бисте обавили посао. Можете чак укључити и плесне покрете у процес чишћења - добијате одличан сет аеробних вежби!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas